У Кіровограді стартував фестиваль “Калиновий спів” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 22 травня, у Кіровограді стартував Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва “Калиновий спів”. На захід приїхали творчі колективи із різних районів Кіровоградщини та інших областей.

Із нагоди відзначення 155-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі до пам’ятника Кобзаря поклали квіти. Саме так стартував 25-й фестиваль, що традиційно проводиться в обласному центрі.

Продовжився захід громадською ходою до обласної філармонії, детрадиційно відбулось уквітчання кущів калини, висаджених на честь 10-ї та 15-ї річниць “Калинового співу”.

У рамках проведення фестивалю у холі філармонії відбулись різноманітні виставки короваїв та виробів декоративно-ужиткового мистецтва та Кіровоградщини.

У концертній програмі взяли участь також і гості з Дніпропетровської, Донецької, Вінницької, Луганської, Тернопільської та Черкаської областей.

“Сьогодні той день коли Тарас Шевченко знайшов свій спокій на Чернечій горі. Мені приємно, що сьогодні забралися не тільки знані кіровоградці, а й друзі з інших областей, зокрема, з Луганської та Донецької. Люди, які виступатимуть на цій сцені, різних професій. Пісня завжди була разом з українцями і коли тяжко, і коли в нас радість, яку за допомогою пісні ми звеличуємо”, – виступив з промовою на відкритті фестивалю Сергій Кузьменко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар