Як кіровоградці ночували у художньому музеї (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Учора, 21 травня, у Кіровоградському обласному художному музеї відбулась 12-та міжнародна акція «Ніч музеїв».

Музей – це цікаво, захопливо та весело. Він об’єднує людей різного віку, професій, вподобань та статі. Саме так розсудили працівники художнього музею і, незважаючи на те, що у  приміщенні музею досі проводяться ремонтні роботи, вирішили не зраджувати традиціям і провели акцію «Ніч музеїв» навіть у таких «спартанських» умовах. Сотні містян завітали до доступних локацій закладу, щоб оглянути представлені експозиції та взяти участь у численних майстер-класах.

«Ми долучаємось до цієї акції вже 9-й рік поспіль. Саме наш музей одним з перших в Україні і першим у області відкрив двері «Ночі музеїв», – розповіла заступник директора музею з наукової роботи Ганна Осіпова. – Цього року акція проводиться у складних умовах: музей досі закритий на реставрацію, але до нас телефонували постійні учасники різноманітних заходів й «просили свята». Тому ми використали  усі можливі для цього площадки, адже дуже засумували за відвідувачами».

На примузейній теритрорії відбувся традиційний ярмарок майстрів, до якого долучились близько півсотні умільців з усієї області. Також ажіотаж викликав «Вуличний мікрофон»: будь-хто з бажаючих міг заспівати чи зіграти перед розмаїтою аудиторією кіровоградців, тому швидко утворилась жива черга з виконавців.

На першому поверсі закладу було відкрито особливу «експозицію»: оскільки майстер-класи акції відвідують в основному жінки, щоб їх чоловіки не нудьгували, музейники влаштували перегляд кубку України з футболу, а також фільмів про кращі музеї світу. На другому ж поверсі художнього музею розташувалась виставказ нагоди 15-річчя музею.

До участі у 12-й «Ночі музеїв» долучилась Ірина Зантарія – почесний «ветеран» цієї акції.

«Вирішила взяти участь у першій акції, тому що це було свіжою акцією для нашого міста, – поділилась спогадами з кореспондентом Першої електронної газети Ірина Зантарія. – Серед моїх вихованців є ті, хто прийшов на перший такий захід ще у 4-5 річному віці, а зараз вже мають персональні художні виставки. Ми  жартома називаємо їх «діти ночі музеїв», адже саме тут вони вперше мали можливість самовиразитись».

Анастасія Царенко перший рік працює у Кіровоградському професійному ліцеї побутового обслуговування, але розповідає, що її навчальний заклад бере участь у цій акції щороку: «Ми прагнемо донести до кіровоградців, що у нашому ліцеї навчають справжньому мистецтву, адже наша мета – зробити людей ще гарнішими».

Усі учасники заходу майже  до ночі з задоволенням долучались до великої кількості різноманітних заходів міжнародної акції, отримуючи абсолютно нові враження, тому створювалось враження, що з 16.00 до 24.00 наше місто перетворилось на культурний центр країни.

Більше фото тут

Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар