Кіровоградський парк перетворився на колоритну і смачну карту Європи (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Швеція, Польща, Іспанія, Греція – Ковалівський пару у Кіровограді перетворився на карту Європи, де кожна країна презентувала свою культуру.

Звісно, до Кіровограда на один день не приїхало стільки іноземців. Це євроклуби Кіровоградщини підготували презентації різних куточків Європи. Школярі з усієї області, обравши собі країну, презентували “стіл традицій”. А деякі навіть увібрались у традиційний для тієї місцевості одяг і говорили “мовою оригіналу”.

До прикладу, знам’янський євроклуб “Look Inside” Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів №3, який був сьогодні у ролі Німеччини, намагався відповідати заступнику голови ОДА Сергію Коваленку саме німецькою. А Першій електронній школярки розповідали про участь у Єврофесті щирою українською:

“Ми дуже раді, що такі заходи як Єврофест відбуваються у нас, у Кіровограді. Адже діти і молодь Кіровоградщини більше знайомиться з культурою європейських країн. Це зближує і об’єднує нас”, –  сказала староста “Look Inside”, десятикласниця Віка.

Республіку Поліща також представляла Знам’янка. Але вже учні школи-ліцею №2. Учасниця євроклубу “Меридіан” Яна розповіла, що фотографії на експозиції – світлини з їх поїздки до Польщі. Дівчина навчається у 10 класі і вже двічі встигла побувати у РП та інших країнах Європи, куди їздила з екскурсією.

Долинський євроклуб “Діалог”, який діє на базі районного ЦДЮТ, підготував експозицію віял ручної роботи. Школярі, вбрані в традиційний для танців фламенко одяг, розповідали, чому вони обрали саме Іспанію:

“Ми представляємо Іспанію – це країна Європи, яка є найпопулярнішою серед туристів. Ми розповідаємо про традиції та звичаї. Зокрема, про кориду, від якої захоплює дух, про запальні іспанські танці “фламенко”. Взагалі іспанці – дуже енергійні. Вони прокидаються о 5 ранку, а лягають спати дуже пізно. Також, у них є цікаве свято Ла Томатіна – це коли люди виходять на вулиці і кидаються помідорами”, – розповів учасник євроклубу Ян.

Школярі виглядали досить реалістично і своїм виглядом підтверджували власні слова, але все ж помідорами обіцяли не кидатись.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар