Французьке кіно, екологічні студії, “Весняний книговир” – бібліотека ім.Чижевського запрошує (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує на заходи, які відбудуться цього тижня:

18 квітня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського працюють виставки, де представлені сучасні методичні та фахові розробки навчальних матеріалів для вчителів ЗОШ. Запрошуємо до відділу обслуговування користувачів на перегляд книжкової виставки “Педагогіка – лабораторія мудрості та виставки видань міжнародного навчально-освітнього центру «Pearson Ukraine»  (відділ документів іноземними мовами).

18 квітня в Орхуському центрі екологічної інформації Кіровоградської обласної універсальної  бібліотеки ім. Д.Чижевського працює виставка дитячого плаката з екологічної тематики “Збережемо природу рідного краю”. Це роботи учнів загальноосвітніх шкіл м. Кіровограда та Кіровоградського району, які діти створили до Дня довкілля. Також у цьому відділі продовжує роботу книжкова виставка «Мандруємо Україною».

20 квітня о 15.00 запрошуємо до кіноклубу «Екран» на показ фільму режисера Дені де Ля Пател’єра «Грім небесний» (Франція, 1965 р.).

21 квітня о 14.30 у відділі обслуговування користувачів відбудеться засідання круглого столу “Франкознавчі студії”, присвяченому 160-річчю від дня народження Івана Франка. Відвідувачі цього заходу зможуть познайомитись із тайнописом долі і геніальною проникливістю Франка, літературознавчими аспектами його творчого доробку, місцем поета в контексті світової культури.

Цікавою сторінкою засідання будуть і дослідницькі студії кіровоградських науковців, проблеми вивчення його творчості в школі.  Не менш загадковими для сучасної спільноти є малодосліджені рубаї Франка.

Усі ці питання розкриють у своїх виступах освітяни Григорій Клочек, Любов Зубак, Олександр Ратушняк, Марія Лаврусенко, Сергій Колесник, Вікторія Скрипник.

Запрошуємо всіх, хто прагне відкрити нові грані постаті Каменяра.      

22 квітня о 14:00  в Орхуському центрі екологічної  інформації  ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відбудеться засідання круглого столу “Чорнобиль не має минулого часу”, приуроченого 30-й річниці з дня Чорнобильської трагедії. Загалом на засіданні будуть порушені питання дослідження сучасного стану подолання наслідків техногенної катастрофи на довкілля та здоров’я людей. В роботі круглого столу візьмуть участь  представники державних установ, науковці та викладачі ВНЗ,  екологи, члени  екологічних громадських організацій та інші. Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до засідання круглого столу.

22 квітня обласна бібліотека ім. Д. Чижевського бере участь у ІІ книжковому фестивалі “Весняний книговир”. Заходи будуть відбуватися як на Площі Героїв Майдану, так і в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського. Отже:

22 квітня об 11.00 на площі Героїв Майдану відбудеться автограф-сесія   Марини Долгих та презентація її книги “Нейгаузи: Варіації на єлисаветградську тему”. Паралельно буде проходити презентація книг за проектом «Єдина країна – Единая страна». О 13.00 на площі Героїв Майдану відбудеться автограф-сесія львівського письменника Василя Ґабора. З 11.00 до 15.00 кожен бажаючий зможе сфотографуватися з мініатюрними виданнями  «Книга на долоні» та долучитися до акції «Бібліотека українського воїна».

22 квітня о 13.00 у відділі краєзнавства обласної  бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться презентація  видання «Олександрійський район: пам’ять століть. Рік 2016. Знаменні та пам’ятні дати на 2016 рік. Збірка краєзнавчих статей». Видання презентують Віктор Голобородько, Валерій Жванко, Надія Чуянова. О 15.00 у відділі краєзнавства Антоніна Корінь презентує книгу «Слово не сорочка, а… душу гріє. Публіцистика 1976-2016 рр.» .

22 квітня о 16.00 у відділі мистецтв відбудеться творча зустріч зі львівським письменником Василем Ґабором та презентація одного з кращих в Україні видавничих проектів “Приватна колекція”. Організатори запрошують на відкриту публічну лекцію «Львів як текст: від модернізму до постмодернізму (від “Молодої Музи” до сучасних авторів)».

Запрошуємо жителів міста до відділу  рідкісних і цінних видань Кіровоградської обласної універсальної  бібліотеки ім. Д.Чижевського переглянути виставку рідкісних і цінних видань «Світ дитячої книги». А у  відділі мистецтв насолодитися творчою виставкою майстра клаптикового шиття (печворку) Людмили Кривенко «Подих весни» та виставкою абстрактного живопису художника-аматора Олега Рудого «Кольори сучасності». Екскурсію по виставкам можна замовити особисто у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д. І. Чижевського або за телефоном 22-58-90.  

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар