Кіровоградці поринули у театралізований світ танцю колективу «В гостях у казки» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, 13 квітня, переповнена зала Кіровоградської обласної філармонії стала епіцентром надзвичайного театрально-танцювального дійства – відомий хореографічний колектив із селища Нового «В гостях у казки» показав святкову програму «Ми – діти твої, Україно!».

Дійство було присвячено Дню народження колективу.

Відомий не тільки в Україні, а й поза її межами, колектив «В гостях у казки» веде свою історію з 1982-го року, коли на базі Кіровоградської середньої школи №10 вчитель початкових класів Русул Ірина Василівна створила однойменний танцювальний гурток. За цей час колектив виховав не одне покоління талановитих танцюристів і завоював не один десяток престижних нагород. «В гостях у казки» є шестикратним володарем гран-прі міжнародних конкурсів та фестивалів в Україні, Франції, Туреччині, Македонії, Чехії та Болгарії.

Керівники колективу, хореографи та балетмейстери-постановники Ірина і Микола Русули, разом зі своєю донькою Аліною, приготували кіровоградцям неймовірно яскраву театрально-танцювальну програму.

У центрі сценічного світу – танець і відчуття (це не просто пафосні слова, а реальний девіз кіровоградської школи естетичного виховання «В гостях у казки»: «любити танець у собі, а не себе у танці»). Два відділення концерту гармонійно розділили творчі набутки театру танцю за тематикою: 1 відділення – казково-дитячо-модерна тематика, 2 відділення – академічні надбання вихованців, народні танці.

Талановитий вишуканий синтез спортивного танцю і хореографічної майстерності збурювали гучні оплески глядачів після кожного танцювального номеру. Особливо тішили глядачів постановки за участю найменших танцюристів. Під час номеру «Кукляндія», який виконували діти першого року навчання хореографії, щасливі батьки та глядачі не могли відвести очей від талановитої малечі і на обличчі кожного сяяла щира вдоволена посмішка. Вражала і майстерність виконання масових хореографічних постановок, у яких одночасно було задіяно понад двадцять осіб.

Яскравою «фішкою» другої частини програми став номер «На вигоні». У хореографічній замальовці, крім юних танцюристів взяла участь також і традиційна українська свійська тварина – віл. Його майстерно зобразили двоє хлопців з театру танцю.

«Сьогоднішній виступ колективу мені дуже подобається. Помітно, що керівники вкладають душу в своїх вихованців. Я не вперше завітала на виступ театру танцю «В гостях у казки». Цього разу дуже багато нових номерів та костюмів. Я захоплююсь їх виступом», – розповіла шанувальниця колективу пані Людмила.

Інший поціновувач хореографічної майстерності театру танцю «В гостях у казки» Віктор відзначив, що з кожним виступом номери стають складнішими, а виконують їх щоразу майстерніше.

«Цей колектив відвідав багато європейських країн і я радий, що сьогодні є можливість споглядати їх виступ у Кіровограді. Я пишаюся тим, що в нашому місті є такі таланти», – розповів він.

Завдяки підтримці благодійного фонду народного депутата України Станіслава Березкіна «Добротвір» яскраве танцювальне дійство безкоштовно змогли відвідати близько 40 вихованців Кіровоградського осередку молодіжного Християнського скаутського руху «Royal-Rangers». 

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета
більше фото ТУТ
Поширити:

Залишити коментар:

коментар