У Кіровограді відбудуться “Нейгаузівські музичні зустрічі”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

8-12 квітня у Кіровограді відбудеться всеукраїнський фестиваль-конкурс “Нейгаузівські музичні зустрічі”.

Фестиваль-конкурс започаткований у 1988 році до столітнього ювілею великого піаніста і педагога, уродженця Єлисаветграда Генріха Нейгауза. Відтоді “Нейгаузівські музичні зустрічі” проходять у Кіровограді щорічно навесні і приурочені до дня народження Маестро.

Захід проходить за підтримки Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради.

Художня концепція фестивалю полягає у поєднанні концертної, методичної та конкурсної складової, інтеграції молодого покоління музикантів з визнаними майстрами.

Традиційно в рамках фестивалю проходять концерти відомих піаністів (насамперед, нейгаузівської школи), виступи місцевих творчих колективів, майстер-класи авторитетних педагогів, екскурсії до народного меморіального музею Г.Нейгауза.

08 квітня 2016 року о 16.00 відбудеться концерт-відкриття фестивалю-конкурсу. У  виконанні симфонічного оркестру Кіровоградського музичного училища (художній керівник і диригент заслужений діяч мистецтв України Л.Голіусова) публіці буде презентовано твір І.Алексійчук для двох фортепіано з оркестром “Мости до невидимих берегів”, солісти – заслужений артист України Юрій Кот та лауреат міжнародних конкурсів Ірина Алексійчук (м.Київ). Також прозвучить Рапсодія на тему Паганіні для фортепіано з оркестром С.Рахманінова, соліст – заслужений артист України Йосип Єрмінь (м.Львів).

Невід’ємною складовою мистецького форуму є проведення конкурсу серед молодих піаністів. У ХVІ Всеукраїнському конкурсі візьмуть участь
43 піаністи із 16 областей України.

До складу журі на чолі із професором Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського Юрієм Котом також увійшли: Йосип Єрмінь – професор Львівської національної музичної академії ім.М.В.Лисенка, Ірина Алексійчук – доцент Національної музичної академії України
ім. П.І.Чайковського та Людмила Мельникова – викладач-методист, голова циклової комісії фортепіано Кіровоградського музичного училища.

“Нейгаузівські музичні зустрічі” – це не просто вшанування пам’яті Генріха Нейгауза – це зв’язок між минулим та майбутнім, факт збереження найкращих традицій виконавської культури та педагогічного досвіду, а для талановитої молоді – важливий крок на шляху до здійснення мрій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар