Учора кіровоградці одягнулись у блакитне (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Всесвітній День поширення інформації про аутизм. кіровоградці одягнулись у блакитне та вперше у місті на Інгулі провели флешмоб на підтримку дітей і дорослих, які живуть з аутизмом.

У бібліотеці ім. Д. І Чижевского відбулась акція Кіровоград у блакитному. Основною метою акції є поширити інформацію про аутизм, а також сформувати толерантність до дітей та людей, які живуть із такою проблемою. Більш ніж півсотні особливих дітей розважалися з аніматорами, брали участь в різноманітних мастер-класах , в конкурсах. А особливо їм сподобалось брати в участь в шоу мильних бульбашок. Волонтери взяли участь в розповсюдженні інформації про аутизм , роздавали листівки та дарували кульки перехожим на вулиці. Після закінчення заходу кожна дитина отримала солодощі.

На сьогодні більшість дітей з важкою формою аутизму знаходяться в ізоляції. Їх просто не приймають до звичайних садочків та шкіл. В Україні для таких дітей створюють реабілітаційні центри, на жаль, в нашій Кіровоградській області тільки єдиний центр для таких дітей , який був створений в 2011 році з ініціативи батьків.Нажаль , один єдиний реабілітаційний центр не вирішує нагальної проблеми. Малюки з незначними відхиленнями можуть навчатися у звичайних школах- в спеціалізованих класах, і навчальні заклади не мають право відмовляти таким дітям. Та насправді закони в нашому місті та мабуть по всій Україні не діють. І батьки дітей з аутизмом дуже часто чують відмови та залишаються сам-на-сам із проблемою. Хоча проблема аутизму щороку а нашій державі стає гострішою.
Діти з особливими потребами мають право на гідне життя, розвиток, навчання, спілкування, участь у громадському соціумі, а найважливіший бар’єр, який потрібно подолати – це виправити ставлення людей до сприйняття інвалідності, адже всі ми різні, проте заслуговуємо на однаково дружній світ.

А ще Кіровоградці поширювали у своїх соцмережах фото із хештегом ‪#‎Кіровоград_у_блакитному.

“До міжнародного дня поширення інформації про аутизм може долучитись кожен охочий — для цього сьогодні достатньо вдягнутись у щось блакитне. А Ти знав, що поширення аутизму зростає на 14% щороку? Сьогодні світ одягається у блактитне, в знак розповсюдження інформації про проблеми аутизм”, – пише голова ГО “Серце матері” Людмила Шукрута.

Журналіст Яна Вечірко на своїй сторінці у Фейсбуці написала: “Долучаюся) ‪#‎2квітня‬ Всесвітній день інформування про аутизм, долучайте до акції ‪#‎Кіровоград‬ _у_блакитному!  Зробити це дуже просто: зробіть фото у блакитниму одязі чи аксесуарами, розміщуйте фото на своїй сторінці у соціальних мережах та підписуйте хештегом ‪#‎Кіровоград_у_блакитному‬. Або підсвічуйте аватарку блакитним кольором – символічним кольором людей з аутизмом”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар