У Кіровограді відкрилась всеукраїнська виставка стендового моделювання (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Учора, 2 квітня, у приміщенні авіакомпанії “URGA”  відкрилась дводенна виставка “KIROVOGRAD SCALE MODELS FEST”.

Авіатехніка, “фентезі”, автомобілі, космічні апарати, бронетехніка, кораблі, вітрильники, сюжети бойових дій – на виставці представлені понад 586 різноманітних моделей. Третя відкрита виставка-конкурс стендового моделізму буде проходити у Кіровограді 2-3 квітня. Участь у ній узяли близько 690 майстрів з 80-ти міст України серед яких Полтава, Первомайськ, Київ, Львів, Кіровоград, Житомир.

“Це одна із наймасштабніших виставок серед  проведених в Україні. Попереду нас лише Київ. Участь у вистаці беруть моделісти, керівники клубів і центрів юних техніків, колекціонери масштабних моделей”, – розповів голова оргкомітету виставки Володимир Цись.

За словами одного з членів оргкомітету Сергія Сєдова, виставка всеукраїнського рівня проводиться у Кіровограді вже третій рік поспіль: “Позаминулого року ми були у краєзнавчому музеї, минулого – у галереї. У цьому ж році масштаби проведення значно більші. У нас навіть віковий діапазон дуже обширний: найстаршому учасникові шістдесят три роки, а наймолодшому – шість”.

Сергій Сєдов зауважив, щоб не було упередження до представлених на виставці конкурсних робіт, усі моделі зашифровані номером і літерою, яка позначає вік учасника. Крім того, до складу журі входять один представник з іншої області і двоє учасників Кіровоградського  клубу історико-технічного моделювання.


“Я вважаю, що тематика, яку обрали організатори дуже необхідна підростаючому поколінню. Велика кількість моделей має високу точність і деталізацію, що дозволяє дітям і підліткам в більшому обсязі зрозуміти події тих часів. Важливо, що дехто з майстрів не оминув і тему сучасної війни на сході України”, – поділився враженнями з кореспондентом Першої електронної газети кіровоградець Юрій, який привів на виставку свого онука Сашка.

Як зазначають організатори, цьогоріч виставка має великий призовий фонд, у тому числі завдяки підтримці компаній, які виготовляють набори для стендового моделізму: усі юніори отримають як подарунок набір для моделювання, а переможці – оригінальні кубки.

Переможців визначатимуть у 96 номінаціях. Урочисте нагородження розпочнеться завтра, 3 квітня, о 13:00.

Більше фото тут.

Білоконь Катерина, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар