Оскар і Рожева Пані. Мріяти і жити

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

2 квітня о 18:30 у Кіровоградській обласній філармонії відбудеться показ особливої вистави. «Оскар і Рожева Пані» вже зібрала аншлаги в різних містах України.

Цей арт-проект створений митцями з Івано-Франківська, Києва, Харкова й інших міст. У головній ролі – актриса Ірма Вітовська. Художник проекту – Андрій Єрмоленко. Музику до вистави написав гурт «Океан Ельзи». Маленького Оскара грають івано-франківські школярі – Владислав Балюк та Марко Кирильчук. Режисер вистави − Ростислав Держипільський.

Виставу поставили за мотивами відомого роману сучасного французького письменника Еріка-Еммануеля Шмітта. Це історія про хворого хлопчика, який пише 13 листів до Бога з проханням про милосердя й спасіння. Твір вперше опублікований у 2002 році. Він одразу здобув мільйони шанувальників у світі. 2009-го книга видана українською мовою. Текст «Оскара» став основою для театральних постановок у різних країнах, в основному, у моноформаті. Серед найвідоміших – вистава за участі видатної актриси Аліси Фрейндліх (2004, Санкт-Петербург, реж. В.Пазі). У 2009 році книга була екранізована – режисером виступив сам автор.

Арт-проект «Оскар і Рожева Пані» передбачає поєднання гастрольної, просвітницької та художньої місії у турі найбільшими українськими містами, із залученням політиків, журналістів, суспільних діячів до обговорення проблем доступності дитячої паліативної допомоги.

«Наша вистава буде дуже ігровою, візуальною, швидкою – як кліп. Ми хочемо зробити шоу та розповісти історію. Ми не хочемо робити «психологічний театр», тому великих акторських здобутків тут не буде. Всі зібрані з продажу квитків гроші буде використано на підтримку паліативних центрів. Ми хочемо придбати автомобілі для мобільної паліативної допомоги, які могли б полегшувати життя людей вдома», – розповідає Ірма Вітовська.

До того ж театральний арт-проект «Оскар і Рожева Пані» став лауреатом нової театральної премії «Дзеркало сцени». Церемонія нагородження відбулась на сцені Київського театру оперети, де гастролював «Оскар».

Тож запрошуємо кіровоградців приєднатися до цього проекту та відвідати виставу, яка стала однією з найгучніших прем’єр 2015 року й вже підкорила десятки глядацьких сердець!

Айнура АЛІЄВА, фото із мережі Інтернет

Поширити:

Залишити коментар:

коментар