У Кіровограді відбувся cover-вечір на творчість Володимира Івасюка (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 4 березня, у Кіровограді відбувся cover-вечір на творчість українського композитора та поета Володимира Івасюка. «Запроси мене у сни» традиційно відбувся у день народження композитора.

Гості могли насолоджуватись каверами на пісні Володимира Івасюка від гурту «Приходьте завтра», Ані Єрьоміної, Альони Олійник, Ольги Кирилюк, Колі Папуші та інших талановитих виконавців.

Не зважаючи на дощ та погану погоду, послухати пісні та провести затишний вечір прийшло чимало кіровоградців. Організатори створили родинну теплу атмосферу. До речі, навіть по закінченню вечора, люди не розходились, а залишались в кав’ярні та співали пісень під гітару.

Незмінний організатор творчого вечора Ірина Ткаченко розповідає: “Це вже третій захід, який ми організовуємо, аби вшанувати пам’ять талановитого композитора Володимира Івасюка. Намагаємося створювати позитивну атмосферу, особливий антураж, аби відбувалося і наближення до його творчості, і переосмислення, і осучаснення. Тому і залучаємо молодь – як співаків-аматорів, так і професійних виконавців. Формат кав’ярні загалом допоміг реалізувати нашу мету, не вистачало мікрофона. Але в цих умовах активно  слухало серце. Цей вечір мені емоційно і антуражно нагадував Львів і львіські кав’ярні, які під час Форуму видавців збирають неймовірну кількість охочих послухати музичний гурт чи письменника”.

По-справжньому Ірина Ткаченко відкрила для себе Володимира Івасюка під час поїздки до Чернівців три роки тому восени. Завдяки Олександру Ратушняку вони потрапили до квартири-музею, де колись жила родина Івасюків.

“Тільки через вхід у той світ, наповнений фотографіями, рукописами, предметами, атмосферою, я зрозуміла всю драму долі цієї талановитої людини. Мене дуже вразила конденсація пам’яті, яка є в тій квартирі. Було відчуття, що зараз вийде господар зі своєю родиною і зустріне тебе, як гостя… Найбільшезачепив конвертик з волоссям Володі Івасюка -немовляти… Там зберігається все, що не дає забути”, – розповідає організатор.

Після тієї поїздки був документально-художній вечір пам’яті композитора у Художньому музеї, минулого року відбулася музично-документальна імпреза, яка об’єднала музикантів і співаків, шанувальників його творчості.

А цього року у підготовці сover-вечір під назвою “Запроси мене у сни свої оргаізатори звернулися до кіровоградських співаків і гуртів із пропозицією створити свою інтерпретацію улюблених пісень Володимира Івасюка.

“Це буде нове наближення до пісень, переосмислення і своєрідне музичне нагадування-підтвердження про довершеність і самодостатність музичного доробку Володимира Івасюка”, – додає організатор Ірина Ткаченко.

Альона Олійник для Першої електронної

Фото: Вікторія Гапоненко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар