Кіровоградців запрошують у подорож в минуле і зустріч з місцевими письменниками (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує на масові заходи, які відбудуться цього тижня.

1 березня о 14.00 у відділі обслуговування користувачів до 145-річчя відомої української письменниці Лесі Українки відбудеться літературно-театральний захід “Я в серці маю те, що не вмирає”. Програму підготували освітяни й студенти Кіровоградського будівельного коледжу. Молодь читатиме ліричні шедеври поетеси, пролунає її улюблена музика, розкриються високі й трагічні сторінки її біографії, будуть представлені театралізовані сценки з драматургійного спадку Лесі Українки. Сподіваємось, що відвертість душі геніальної поетеси, щирість її обдарування, передана юними виконавцями, зачарує гостей та учасників цього заходу.

2 березня о 13.30 у відділі рідкісних і цінних видань відбудеться презентація виставки рідкісних і цінних документів «Єлисаветградки», організованої спільно з Державним архівом Кіровоградської області. На виставці представлені матеріали, що ілюструють сторінки життя відомих і маловідомих жінок нашого краю, а також фотографії єлисаветградок із колекції Юрія Тютюшкіна.

2 березня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття щорічної виставки творів і молодих, талановитих і успішних студентів, а також досвідчених викладачів художньо-графічного відділення мистецького факультету КДПУ ім. В.Винниченка «Вчитель. Школа. Мистецтво». Представлена експозиція демонструє вільний вибір авторів щодо жанру, теми, техніки виконання.

3 березня о 17.00, у Всесвітній День миру для письменника, відділ обслуговування користувачів запрошує всіх бажаючих на зустріч із молодими кіровоградськими літераторами “Знаки доби і грані таланту”. До нас завітають поети і прозаїки — Надія Гармазій, Оксана Буянова, Василь Левицький, Інна Колесник, Ольга Мігель, Василь Штанденко. Літераторів і гостей зустрічі привітає творча група юних музикантів “Coffee Unlimited”. Тож щиро запрошуємо відсвяткувати цей чудовий день у бібліотеці — Храмі, де живуть творіння світового письменства.

Також розпочнуть роботу і наступні книжкові виставки:

з 1 березня до 155-річчя від дня смерті Т.Г. Шевченка «Знать, од Бога і голос той, і ті слова» (відділ читальних залів);

З 2 березня до Міжнародного дня жінок – «Жінки в історії та політиці» (відділ читальних залів); «Жінка. Мати. Берегиня» (відділ абонемента)

Бажаєте навчитися вільно спілкуватися англійською – приходьте до бібліотеки, у відділ документів іноземними мовами. Запрошуємо усіх кіровоградців щодня, крім вихідних, о 17.00 відвідати безкоштовний клуб розмовної англійської мови.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар