Кіровоград зустрів піано-акустичний «Фіолет» родинним теплом та кукурузниками (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Близко сотні кіровоградців днями зібрались у “Берлозі”, щоб почути «нового» «Фіолета». Гурт приїхав не в повному складі – з піано-акустичними версіями пісень у виконанні соліста Колоса (Сергій Мартинюк) та піаніста Петра Свіста.

Кіровоград – одинадцяте місто у всеукраїнському турі дуету. Поки гітаристи і барабанщик  відпочивають від попереднього туру на підтримку альбому “Пісні любові на полі бою”, соліст і піаніст, щоб не розлучатись зі своїми прихильниками, поїхали у власний тур.

Сергій Мартинюк, давно мріяв про свій тур: «Я давно хотів поїхати у власній тур з мінімальною кількістю апаратури, щоб просто рюкзак на плечі, автобуси, БлаБлаКари – подорожі та  концерти. Тому і була підготовлена ця піано-акустика».

Колос виконав близько трьох десятків композицій, більшість з яких – із творчості гурту «Фіолет», хоча в інших містах музиканти виконували і не альбомні пісні. «Живий»  «Фіолет» у Кіровограді вперше, тому Колос, хотів познайомити кіровоградців із піснями гурту різного часу творчості.

«Ідея туру виникла спонтанно, як і кінцевий електро/піано-біт саунд нашої програми, яка планувалася як класично клавішна. Давно хотів прозвучати саме в такому форматі. Тим паче, тур ставив за мету охопити ті міста, де за роки існування «Фіолету» нам бувати не доводилося», – зазначив Колос.

У невеличкому приміщенні “Берлоги” вдалося створити атмосферу родинності та тепла. «Нам подобається, що тут немає сцени і ми близько до вас. Ми вас відчуваємо, бачимо ваші очі, чуємо як ви співаєте», – звернувся до прихильників зі сцени соліст. А потім пояснив кореспонденту Першої електронної: «Програма розрахована на формат квартирника, тому “Берлога” підійшла ідеально. Слухач – у безпосередній близькості від нас. Відтак, контакт – абсолютний».

І справді, більшість пісень кіровоградці співали разом з музикантами. Особливо добре знали тест пісні «Я твій» з альбому «Атоми щастя», яку музиканти виконували вже на біс.

«Абсолютний контакт» з прихильниками надихав Колоса розповідати анекдоти, проте цікаво жартувати соліст прямо зі сцени так і не наважився (пообіцяв виправитись під час автографсесії).

Послухавши всі пісні і анекдоти Колоса, Перша електронна поспілкувалася з музикантом, щоб дізнатися, яким йому запам’ятається Кіровоград.

– Сергію, певно, Ви звикли до більших аудиторій. Не тісно Вам було в нашій “Берлозі”?  Чи вистачило глядачів для “відриву на повну”? 

Піано-акустика не передбачає відривів – радше відкрите неспішне спілкування з однодумцями. В даному випадку – знайомство. Всього вистачило!

– Що Ви раніше чули про Кіровоград? 

Нічого не чув про ваше місто… Знав тільки, що таке є і що неподалік – центр України. Але місто не розчарувало. Чогось подібного і очікував від обласного центру такого масштабу. Є хороші люди. І це головне. А ще над містом літають кукурузники – колоритно (посміхнувся Колос).

– Якщо десь у наступному місті вам скажуть: “От, ви відвідали Кіровоград. Чим він вам запам’ятався?». Що Ви відповісте?

Скажу, що отримав хороший привід при нагоді повернутися і вивчити Кіровоград краще. Хоча, тут трапляються досить цікаві персонажі, яким не позичати оригінальності в поглядах на світ.

***

Кукурузники, які літали над Кіровоградом, з’явились як раз тоді, коли музиканти чекали на автобус. У цьому турі хлопці запланували відвідати ще 18 міст, з яких 3 – у Білорусі. Вони поїхали, але обіцяли повернутися до Кіровограда у повному скаді «Фіолету». Наприкінці року, можливо, прихильники з міста на Інгулі побачать і почують свій «Фіолет». Лишилось тільки знайти організаторів, зал і знову підняти в небо кукурузники…

Анастасія Герасименко для Першої електронної газети

Фото Юлії Лі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар