Гурт “Скрябін” про Кіровоград: Тут “абалдєнна” публіка (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

“Скрябін” із приїхав до Кіровограда із найкращими піснями для найліпших людей. Із однойменний туром із такою назвою гурт стартував Україною в оновленому складі: приєднались учасники “Голосу країни” Аніс Еттаеб та Євген Толочний. Після концерту Перша електронна поспілкувалась із музикантами, щоб дізнатись, яким “Скрябіну” запам’ятаться публіка міста на Інгулі.

Чорно-білі фотографії на екрані. І тільки звідти погляд Кузьми. “Мовчати”. Пісня, яка була свого часу остаточним початком нового етапу творчості гурту. Тоді “Мовчати” зазвучала незвичним стилем “Скрябіна”. На концерті вона знову формально була “новим звучанням”. Адже голос звучав Жені Толочного, а Андрій Кузьменко споглядав на своїх прихильників зі світлин на екрані.

Під пісню “Колискової Андрійка” всі музиканти пішли зі сцени і поступились місцем ніжному голосу Ольги Михайлівни Кузьменко, який звучав із колонок. А на екрані транслювались дитячі фото Кузьми – маленьким він засинав під цю колискову.

Музиканти гурту “Скрябін” повернулись на сцену під час наступної пісні – “Мам”. Її виконав Андрій Кузьменко. Звісно, голос був у записі, а акомпонування – наживо. Під час цієї пісні кіровоградці встали зі своїх місць – слухали, підспівували, хто посміхався, а хто і плакав.

“Не сідайте на свої місця. Ми продовжуємо”, – вийшла на сцену Ольга Шпрот. Тож решту концерту кіровоградці і не пам’ятали номера своїх місць у залі. А філармонія перетворилась на одну велику фан-зону. Солістами “Скрябіна” знову стали Аніс та Євген Толочний. Вокалісти умовно поділили репертуар “Скрябіна”: спокійний Толочний виконував більш ліричні пісні, а шалений Аніс запалював зал під більш потужні композиції. Під одну з пісень Аніс так увійшов у драйв, що зіскочив зі сцени і побіг по залу. Ні об’єктиви фотографів, ні світло софітів не могли спімайти Аніса. Вокаліста загубили у залі Кіровоградської філармонії і знайшли тільки тоді, коли він набігався і сам повернувся на сцену. Але там йому не дуже хотілось залишатись: “Нє, Оль, я туди вертаюсь. Мені там класно”,  – звернувся до Олі Шпрот Аніс.

Аніс Еттаеб співає уже шість років співає. Виступав і за кордоном, і в Україні. Найбільше виступав на заході (Львів, Тернопіль). Тож не дивно, що має львівський акцент. Тим паче його мама – львів’янка. А тато – з Тунісу, але навчався у Львові. Аніс теж приїхав навчатись до міста Лева та пішов по стопам батька – у медінститут.

Із оновленим складом “Скрябіна” Аніс відіграв близько десятка концертів. До Кіровограда приїхав вперше і відразу захопився кіровоградським залом: “Публіка зустріла класно. Хотілося той концерт грати п’ять-шість годин. Дискотеку на весь концерт. На яке місто схожа кіровоградська публіка? Важко сказати. Та, хоч і на Київ. Публіка, вибачте за слово, “абалдєнна”. Енергетична і мені сподобалось, що щойно я вийшов на сцену – мені відразу пісдпівувати почали. Хотілося грати ще-ще”.

Вокаліст-гітарист, родом із Горлівки Женя Толочний, став відомим завдяки проекту “Голос країни”. Він дійшов аж до фіналу. Із виступу на “Захід-Фесті 2015” почав виступати у складі гурту “Скрябін”. У своїх інтерв’ю музиканти кажуть, що Жені вдалось внести нові ноти у звичне виконна пісень. Адже Толочний має свій стиль і не намагається робити копії. Загалом із музикантами гурту “Скрябін” Євген Толочний зіграв кілька десятків концертів. Кіровоградська публіка запам’яталася Євгену вибуховими оплесками.

– Євгене, Вас, мабуть, у кожному місті так потужно зустрічають?

– Так. Це заслуга особисто, я думаю, автора і цього часу. Публіка слухає цю музику. Мені здається, люди, які приходять на концерт “Скрябін”, вони вже дуже скучають за цією музикою, атмосферою.

– Думаю, Ви це питання чули не один раз. Як Вам було влитись в колектив і виступати з групою у такому складі? 

– У такому складі? Мені зручно, адже я музикант. Професіональний, я так думаю (посміхається). Задача була складна у більш емоційного плану. Адже це такий не звичайний досвід – працювати у колективі, з якого іде такий потужний лідер. Думаю, ми з цим впорались  і тому тур проходить успішно.

– Скільки концертів на Вашому рахунку в колективі гурту “Скрябін”?

Ой, чесно кажучи, я не рахую. Десь 20, мабуть.

– З часом стає легше виступати емоційно чи все ж було комфортно з самого початку?

– Завжди з’являються такі енергетичні особливості. І це вже прибільшується, множиться. Тому що досвід є досвід.

– Колектив “Скрябін” є вже рідним для Вас?

– Так, можна і так сказати. Тому що з хлопцями вже розумієм один одного з півслова.

Гітарист “Скрябіна” Олексій Зволинський, який грає в гурті з 1999 року (починаючи з альбому “Модна країна”), каже про Кіровоград як про рідних людей: “Дуже сподобалась публіка – рідні люди. Тут у нас багато друзів. Кіровоградська публіка добре сприйляла і Женю, і Аніса – чисто, чесно і класно. Був “абалдєнний” концерт.

Опитування, проведене під час концерту та у пабліку фан-клубу “Скрябіна” “Шампанські очі” показує, що Кіровоград таки добре сприйняв оновлений гурт. Майже 64% опитаних сказали, що їм дуже сподобався концерт.

“Не те, звісно. Але нехай гурт хоч так існує” – відповіли 29%, зовсім не сподобалось – близько 5% опитаних. Ще кілька кіровоградців написали у пабліку фан-клубу, що принципово не пішли на “нового” “Скрябіна”. Звісно, це не офіційне опитування, проте за реакцією публіки у залі – результати таки відображають дійсну ситуацію. Після концерту ще до сотні кіровоградців вистояли чергу, щоб сфотографуватись із улюбленими виконавцями і підписати квиток на пам’ять.

І поки музику слухають, поки прихильники чекають на автографи, поки підспівують і танцюють танець пінгвіна – творчість Андрія Кузьменка не забута. Його голос звучатиме із плеєра, а концертну енергетику передаватимуть інші люди, але словами, написаними Кузьмою.

Пам’ятаємо.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Фото автора

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар