В Олександрії оплесками вшанували пам’ять Андрія Кузьменка (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 2 лютого, в Олександрії на Кіровоградщині кілька сотень людей вийшли на площу міста, щоб вшанувати пам’ять Андрія Кузьменка.

Уже рік минув з того часу, як лідер гурту “Скрябін” Андрій Кузьменко продовжує дивитися на нас лише зі старих фотографій. 2 лютого 2015 року життя музиканта трагічно обірвалося у ДТП на трасі біля села Лозоватка, Дніпропетровської області.

По всій Україні, аби згадати Кузьму, проводились вечори пам’яті. Олександрія не стала вийнятком. Згадати музиканта на центральну площу міста прийшло кілька сотень поціновувачів таланту Андрія Кузьменка. Присутнім розповіли про основні моменти життєвого шляху музиканта та запропонували вшанувати пам’ять співака незвичною хвилиною мовчання – оплесками. Далі прозвучали частини різноманітних інтерв’ю Кузьми. Їх тематику продовжили пісні гурту із колонок – на площі лунав голос Кузьми.

“Вечір пам’яті в Олександрії ми проводимо вперше. Раніше такого досвіду не було у жодного з нас. Звернулися за допомогою до всіх небайдужих. На наше щастя, люди відгукнулися. Зробили банер, знайшли апаратуру, вибрали пісні. Величезне спасибі всім, хто не залишився осторонь. Чесно, очікували значно менше людей, проте коли побачили результат – зраділи неймовірно. Значить, Кузьма жив недаремно, – каже організатор і координатор фан-клубу Скрябіна “Шампанські очі” у Олександрії Вікторія Васіна, – Особисто для мене Кузьма є тією людиною, котра ніколи не боялася висловлювати власну думку. Переважно з гострим слівцем. Людиною, поруч з якою відчувалась неповторна легкість, саме з Ним здавалося – зможеш все. Біля нього завжди хотілося посміхатись, навіть коли він сердився”.

По завершенню вечора пам’яті олександрійці різних поколінь запалили свічки, аби їх тепло зігріло всіх, хто прийшов на площу. Хтось виріс на піснях Андрія, хтось почав розуміти їх глибокий зміст лише після його смерті. Проте, пам’ять про Кузьму, найріднішого чувака, буде жити допоки звучать його пісні.

Олександрію Кузьма відвідував з концертами 8 разів. За цей час встиг знайти у місті друзів. Востаннє в Олександрії “Скрябін” виступав на день міста у 2013 році.

“Творчість Кузьми повинна жити. Адже деякі його пісні по-справжньому можна назвати пророчими. Взяти хоча б для прикладу “Годинник”. Все, що Андрій створив за життя, існує і через рік його відсутності. Гурт “Скрябін” продовжує збирати зали, на його пісні створено кавери (Антитіла “Люди, як кораблі”, Святослав Вакарчук “Мовчати”). “Своє Радіо Андрія Кузьменка” (С.Р.А.К.А) встановлює рекорди і веде цікаві ефіри, запрошуючи до себе у студію тих, хто знав Андрія. Саме тому не можна забувати про того, на чиїх піснях виросло не одне покоління,” – додає Вікторія.

Читайте також: У Рік самотності кіровоградці співали пісні Кузьми та запускали небесні ліхтарики (ФОТО)

Більше фото тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар