Зимові розваги: як кіровоградці відкривали перші масові катання на санчатах (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Учора, 24 січня, на території Фортечних валів (біля 32 школи) було відкрито перші в місті льодові гірки.

Для катання було створено три гірки: дві розчищені снігові траси для катання на санчатах (довжина максимального спуску – 30 метрів) і одна льодова гірка, довжиною 15 метрів. Від самого ранку діти, підлітки та їхні батьки демонстрували майстерність керування “снігомобілями”. Участь у зимових веселощах узяли близько 300 мешканців міста. Охорону правопорядку забезпечували двоє працівників поліції.

Організаторами масових катань це студія експрес-друку “ЯМайка”, спільнота креативних людей “Фотобатл” та екстримальний клуб “Ekvitas”.

Перед стартом катань ведучий заходу MC Kazanova ознайомив присутніх з технікою безпеки щодо запобігання травм: заборонялось кататись на санчатах з льодової гірки, а також необхідно було тримати дистанцію й починати з’їжджати лише коли попередній учасник відійде від гірки. Найголовініша категорична заборона стосувалась спуску на животі і головою вперед.

Для зручності й пришвидшення підйому учасників були зроблені спеціальні снігові сходи. Усі бажаючі могли зігрітись безкоштовними чаєм та кавою.

“Найбільшою популярністю користується льодова гірка. Робити її ми почали ще вчора і для цього нам знадобилось понад 500 літрів води. У хід йдуть найрізноманітніші “пристрої”: спеціальні льодові тарілки, поліетиленові пакети, шматки лінолеуму та фанери, картонні коробки, а один чоловік навіть приніс величезну автомобільну камеру”, – повідомив представник студії “ЯМайка” Євген Зайцев.

Кіровоградка Людмила прийшла на катання з онуком Сашком. За словами жінки, вона надзвичайно щаслива з того, що небайдужі мешканці міста зробили відпочінок школярів більш активним. “Мене тішить те, що мій онук, та й інші діти, не сидять вдома перед комп’ютерами, коли можна вийти на вулицю і весело проводити час”, – зазначила жінка.

Наприкінці заходу учасників очікували призи у номінаціях “Найяскравіший жіночий образ”, “Найяскравіший чоловічий образ”, “Найоригінальніший спуск” і “найкрутіший снігомобіль”. Варто відзначити, що й самі організатори задавали ритм катанням весело спускаючись з гірок у костюмах корови й Залізної людини.

“Плануємо організувати такі масові катання ще, як мінімум, двічі. Якщо погода дозволить. Це такий собі “тур вихідного дня на санчатах” для дітей і дорослих”, – розповів Дмитро Співак, один з організаторів катань.

 За інформацією організаторів, катання пройшли успішно і жоден кіровоградець не травмувався.

Більше фото тут.
Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар