У Кіровограді презентували фотовиставку “Жива пам’ять” про військових АТО

22 січня до Кіровограда завітала команда фотопроекту Memory Alive – Жива Пам’ять, який присвячений героям, які загинули в ході війни та їх родинам. Кіровоград став другим, після Києва, містом. Про це Першій електронній повідомляють в “Перевеслі”.

Сім’ю Дмитра Придатка обрали із бази даних волонтерської ініціативи Helping families of fallen Ukrainian soldiers.

«Ми покажемо, що українські солдати – це не професійні військові, а звичайні люди зі звичайних міст, у яких було спокійне життя, робота, звички, захоплення, родини…» – розповідає Marian Prysiazhniuk, ідейник проекту.

Фотографом проекту є Юрій Білак, французький фотограф українського походження. Він створив першу у світі українського та європейського мистецтва виставку тактильного фото для людей із вадами зору, відзняв низку етнографічних репортажів про український побут та традиції, фотографував учасників Євромайдану у Києві. Нещодавно у Адміністрації Президента України відбулася виставка Юрія Білака, присвячена бійцям АТО під назвою «Проекція».

«Плануємо зберегти оригінальність проекту, адже, як нам відомо, подібного в Україні ще ніхто не робив. Для цього на фотографії хтось з членів родини триматиме у руках якийсь один предмет, який йому найбільш асоціюється з тією людиною, яку забрала війна. Хоча б те, що подібний проект постане в країні, де вже два роки триває війна, буде якимось чином значущим,» – стверджує фотограф.

“Такі проекти є надзвичайно важливі як для жінок, які залишилися без своїх коханих, так і для дітей. У майбутньому такі ініціативи стануть для дітей гордістю за їхніх батьків” – переконана Ярина Романів, координатор проекту в Кіровоградській області

У першій декаді лютого планується завершити зйомки, пов’язані з проектом і перейти до організації виставок в Україні, Франції та Канаді. Початок експозиції робіт у березні 2016 року.

Загалом фотосесії в рамках проекту відбудуться в 14-ти містах України: Києві, Херсоні, Кіровограді, Запоріжжі, Житомирі, Сумах, Маріуполі, Ковелі, Львові та інших.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар