Щедрий вечір по-бібліотечному: танці, відвідини архіву і фото в наручниках (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
бібліотека

Учора, 15 січня, в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського  був особливий вечір: лише один раз на рік, для традиційних щедрувань і святкового ярмарку, її двері відчинені з 19.00 до опівночі.

Унікальні бібліотечні щедрування віддвідало понад дві сотні кіровоградців. Розпочалось ярмаркування з співання щедрівок у виконанні фольклорного ансамблю Кіровоградського музею ім. К. Шимановського «Млиночок».

Оскільки Василя серед присутніх не виявилося, його роль зіграв маленький кіровоградець Анатолій, якому щедрівники й заспівали пісню-звертання до сина господарів “Ой, Василю…”.

А от бажаючих зіграти роль Меланки виявилось більше, тому головний щедрувальник Олександр Полячок водив з дівчатами хоровод під супровід щедрівки про Меланку у виконанні “Млиночку”.

Усі бажаючі змогли зануритись до веселої атмосфери зимового ярмаркування, а діти – защедрувати і отримати винагороду у вигляді солодкого подарунка.

Зважаючи на епідеміологічну ситуацію у нашій країні та Кіровограді, зокрема, присутні отримали оригінальне побажання від посівальника Олександра Полячка: “На щастя! На долю! На добро! І щоби цим лихим грипом не похворіли!”.

На численні прохання, відвідувачі також мали змогу побачити книгосховище найбільшої бібліотеки Кіровоградщини: у її фондах зберігається понад 650 тисяч книг. Найстарішою книгою є посібник з точних наук початку 19 ст. У приміщенні книгосховища також була представлена виставка  книг, листівок, прикрас і речей побуту 50-60 років минулого століття, під назвою “Вперед у минуле”.

“Усі наші майстер-класи та експозиції відкрились вчасно, тому усе проходить саме так, як ми й запланували, – відзначила бібліотекар Тетяна. – Людей менше ніж ми очікували, але ж  це тільки початок вечора”.

І справді: бажаючи відвідати різноманітні майстер-класи ставало все більше і більше, адже на ярмаку було представлено дійсно багато  різних захоплюючих хобі.

 

У відділі рідкісних та цінних видань усі бажаючи могли долучитись до акції “Гортаємо книжку в рукавичках”, ознайомитись з унікальними виданнями, що зберігаються у бібліотеці і залишити “автограф” пером.

Надзвичайно цікавим був майстер-клас з турецького мистецтва ебру: присутні стали свідками того, як з чарівного поєднання фарб і води народжуються незвичайні картини.

Крім того відвідувачів ярмарку вчили танцювати зумбу (викладач зі студії «Фітнес Манія»), їм робили стильні зачіски (від студентів Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування) та новорічне тату (розпис хною чи спеціальними фарбами), ворожили на майбутнє на картах Таро, пригощали смачним чаєм від «Індія-маркет», частували кутею і навіть пропонували сфотографуватись у наручниках.

“Ми тільки прийшли, але тут стільки всього різного! Так цікаво! Стільки усього, чому можна навчитись! –поділилась враженнями кіровоградка Людмила. Донька Людмили Поліна додала, що якби такі заходи проводились частіше, вона б неодмінно на них завітала.

Протягом “Щедрого вечора” також було показано молодіжний спектакль «По-модному» за мотивами п’єси М.Старицького, влаштовано нічний камерний концерт, караоке, безпрограшну лотерею, показ художніх, анімаційних фільмів, а також діафільмів та безліч інших розваг.

Усі бажаючі мали змогу протягом «Щедрого вечора» записатись до бібліотеки безкоштовно (у звичайний день запис коштує 12 грн).

Більше фото тут.

Білоконь Катерина, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар