У Кіровограді презентували “Довідник з політичної географії”

4 січня до Кіровограда з презентацією поетичної збірки завітав чернівецький поет Андрій Тужиков – повідомляє “Нова газета”.

Збірка, яка вийшла друком за сприяння профспілки студентів Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, вміщує тексти авторів з діаметрально протилежних регіонів. До неї увійшли восьмеро поетів (по четверо із заходу та сходу України). Західну культуру представляють Андрій Тужиков, Сашко Мельник, Ірина Лазоревич, Ліліана Мальована, а східну – Віктор Семернін, Станіслава Орловська, Ніка Усатова та Ігор Магда. «Ми обрали крайні точки, щоб було видно контраст. У передмові я писав, що культурний простір у різних регіонах України не є однорідним, і це нормально. Зараз дуже багато лунає думок «Україна єдина», і це правда, що вона єдина, але єдина вона у своїй різноманітності», – зазначив Андрій Тужиков.

Наприкінці зустрічі за модерації кіровоградського поета Артема Луценка відбулася дискусія про сприйняття мистецтва в різних регіонах країни та проблеми сучасної поезії.

5 січня кіровоградцям презентували показ чернівецької школи відеопоезії. Відеопоезія – це сучасний вид мистецтва, в якому органічно поєднуються художній візуальний ряд і поетичний текст. Глядачам було запропоновано напрацювання буковинських митців протягом останніх 10 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар