А музика звучала. У Кіровоградській обласній філармонії відбувся гала-концерт (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 23 грудня, у Кіровоградській обласній філармонії, у рамках 71-го концертного сезону, відбувся гала-концерт творчих колективів і солістів філармонії «А музика звучить...

Незважаючи на те, що концерт відбувся посеред тижня і більшість людей зараз зайняті передноворічними турботами, але бажаючих відпочити душею виявилося так багато, що зал був заповнений вщерть.

Глядачам було представлено два десятка кращих номерів оновленого репертуару філармонійців. У програмі концерту взяли  участь академічний театр музики, пісні і танцю «Зоряни», камерний оркестр «Концертіно», інструментальний ансамбль «Єлисавет-ретро», заслужений артист України Сергій Дьомін, лауреати всеукраїнських і міжнародних конкурсів Ярослав Страшной та Іванна Клоц, фіналіст телешоу «Голос країни», володар Гран-прі Міжнародного фестивалю в Болгарії Владислав Кашпуренко. А також клуб спортивного бального танцю «Олімп» і молоде покоління співаків Кіровоградщини.

Шанувальники класичного музичного та вокального мистецтва мали змогу насолодитися вальсом “Зима” з циклу “Пори року” П. Чайковського у виконанні камерного оркестру “Концертіно”.  А фіналіста телепроекту “Голос країни” Владислава Кашпуренко кіровоградці відразу зустріли шаленими оваціями. Після проникливого виконання пісні “Батькова сорочка”, публіка довго не  хотіла відпустикати артиста. Вразило слухачів і виконння сонати з опери Жоржа Бізе “Кармен”, виспіваної його потужним голосом у супроводі “Концертіно”.

Окрім вже відомих і досвідчених артистів, у гала-концерті взяли участь і молоді таланти. Так, довготривалий проект філармонії “Наша надія” презентував молодий співак Владислав Бура. Пісню “Ти – солдат України” у його виконанні глядачі високо оцінили – увесь зал аплодував хлопцю стоячи.

Гучні оплески лунали й після  спільного запального виступу інструментального ансамблю «Єлисавет-ретро» й солістів клубу спортивного бального танцю «Олімп», фіналістів чемпіонату світу з бального танцю Родіона Камшиленка й Оксани Сотніченко.

Зачарували своїм голосом, харизмою і самовідданим виконанням композицій лауреати всеукраїнських і міжнародних конкурсів Сергій Дьомін, Світлана Пляка, Олександр Безай, Іванна Клоц та Ярослав Страшной. Останній, до речі, виріс з вже названого філармонійного проекту “Наша надія” і став його гордістю: нещодавно співак повернувся з Парижу, де блискуче презентував наш край у рамках концерту “Україна з талантами світу”.

Вражаючим та як завжди захопливим був виступ академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни».  Визнаний кращим у багатьох країнах світу, колектив вкотре довів, що  самобутні українські пісня й танець  можуть полонити серця всіх без винятку глядачів.

Віддаючи шану майстерному колективу обласної філармонії, гості вечора щедро віддячували філармонійцям прекрасними квітами. Серед них була і величезна корзина квітів від народного депутата України Станіслава Березкіна.

Кульмінаційним  моментом концерту стало вітальне слово голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка. “Сьогодні наші артисти ще раз довели що вони –  найкращі. У сучасні важкі часи пісня й танок – це саме те, що необхідно українцю, щоб підтримати його дух. Але, на жаль, колектив нашої філармонії не завжд міг дістатись до віддалених куточків нашої області. Що вже й говорити про інші країни. Про їх старенький 30-річний “Ікарус” вже ходять легенди: кажуть, що іноді не він везе їх, а вони його. Тому, я дуже радий тому, що депутатський корпус, разом з громадою міста, змогли знайти кошти для придбання нового сучасного “Неоплану”, – з гордістю сказав очільник області.  Після вітальних слів, Сергій Кузьменко й голова обласної ради Олександр Чорноіваненко передали директорові Кіровоградської обласної філармонії Миколі Кравченку сертифікат на автобус та номери для нього.

“У ці нелегкі часи, ми розуміємо переживанняй потреби наших бійців. Тому з початку АТО провели вже понад 20 благодійних концертів для наших воїнів- земляків і зібрали понад 100 тис грн допомоги й передали їх на фронт, – розповів директор філармонії Микола Кравченко. – Тому ми надзвичайно раді тому, що сповнилась наша багаторічна мрія!  Нарешті ми зможемо не відмовлятись від гастролей Європою. До речі, ми вже маємо запрошення з  Польщі, Німеччини та Італії”. За словами директора, такими автобусами можуть похвалитись далеко не всі філармоії країни.

Прекрасний концерт пройшов із великим успіхом. Кожен номер супроводжувався захопленими оплесками, що часто переходили в овації, та схвальними вигуками. Не стали порушувати артисти філармонії й своєї нової традиції: закінчився концерт феєричним виконанням оптимістичної пісні «Все буде добре…».

Більше фото тут.

Білоконь Катерина, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар