В Олександрії відбулася презентація книги журналіста і краєзнавця Віктора Голобородька

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Презентація книги з красномовною назвою «Роки стиснутого серця» під авторством  олександрійського журналіста, краєзнавця та громадського діяча Віктора Голобородька днями відбулася в Олександрійській районній бібліотеці.

Колеги, краєзнавці, волонтери та й просто близькі і добре знайомі автору люди мали змогу ознайомитися з історією її написання та дізнатися про події і людей, яким вона присвячена.

Варто відзначити, що нова книга розповідає читачеві багато цікавого про суспільно-політичне життя міста Олександрії у період з 2010-го до 2015-го років. Це п’ять найяскравіших й найбільш значимих  років і в житті самого автора. На сторінках  видання він уміло описує не лише політичні перипетії того часу, а й гармонійно переплітає їх з краєзнавчою, журналістською та іншою тематикою.  І, головне, що  прагне донести читачеві –  заклик не бути байдужим до суспільно-політичних проблем свого рідного міста, своєї малої Батьківщини, щоб таким чином  спільно змінити стару політичну систему.

Своїми враженнями від нового видання поділились практично всі учасники презентації. Валерій Жванко, зокрема відзначив: «У книзі є багато співзвучних мені, як краєзнавцю, речей, що будуть актуальні не тільки сьогодні, а й завтра, і навіть у третьому тисячолітті. Вони обов’язково знайдуть своє місце на сторінках історії. А тому, розпочату автором справу, варто продовжити: «Монтуйте свою дійсність, пише Віктор, як вам заманеться, але не зневажайте історію» і з цим важко не погодить.  Також необхідно наголосити, що «Роки стиснутого серця» , то смачний шматком життя з історії Олександрії».

IMG_6180

Цікаву думку з приводу зазначила й голова Олександрійської територіальної організацій НСЖУ Ірина Балашова: «У книзі автор переоцінив події і розкрився як публіцист, політик  та громадський діяч. Усі ми на своєму рівні можемо впливати на те життя, яке нам дано, і при цьому не завжди можемо залишатися нейтральними і толерантними, тим більше, коли навколо тебе багато несправедливості. Віктор належить саме до таких людей. Людей, які хочуть зламати систему. І ця книга стала своєрідним творчим звітом публіциста, звітом про життя міста, колоритним поетичним виданням, що вкотре засвідчує, Олександрія – дійсно літературна столиця Кіровоградщини».

Теплі слова про книгу звучали й від однодумця, колишнього депутата Олександрійської міської ради Євгенія Сайка. «Роки стиснутого серця» – погляд зсередини на події, що відбувалися в політичному житті міста. Це шматок цього життя.  Заклик не бути пасивним, а робити крок вперед, який за тебе ніхто не зробить. На кшталт «Не питай у країни, що вона зробила для тебе, а скажи краще, що ти сам зробив для неї». Це позиція не статиста, а людини, яка завжди йде в ногу з часом».

Сам же автор пояснив, що поштовхом до написання книги стала виборча компанія, напередодні якої зазвичай прийнято підбивати підсумки депутатської діяльності. «Начерком я написав сухі рядки звіту і тоді зрозумів, що  нікому вони не цікаві й не потрібні. Та вирішив подати цю інформацію у формі книги. За два тижні її і написав.  Склав зі старих газетних публікацій, щоправда, дещо видозмінених. Додав свіжих думок і намагався написати збалансовано, вплітаючи власні спогади, емоції, відчуття. Таким чином, відтворив погляд на владу, на дійсність, на людей. Спробував зафіксувати мить. Відтак книга доступна широкому колу читачів у електронному варіанті на issuu.com. І хочу сказати, що зацікавила вона багатьох. Люди, які її читають, без сумніву, переосмислюють власне життя, адже я і сам це зробив, коли змінив вектор діяльності й пішов в депутатство. Фактично на її сторінках закликаю олександрійців до змін. Не будьте байдужими до свого життя й життя оточуючих, не довіряйте одному джерелу!» – наголосив публіцист.

На завершення презентації автор вручив новеньке видання в подарунок друзям, колегам і районній бібліотеці.

Наталя Луценко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар