Анатолій Янєв: Художник – це вічний пошук кольору і форми… (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У приватній галереї «Єлисаветград» відкрилася виставка Анатолія Янєва.  Цей художник добре відомий кіровоградцям як представник реалістичної, академічної школи живопису, для якого характерна стриманість фарб і водночас виразність, точність зображення і образність художнього мислення. Виставка присвячена сімдесятиріччю митця і, очевидно, відображає філософію його творчості та концептуальний погляд на світ.

Звісна річ, привітати митця прийшли колеги, друзі мистецька та навколо мистецька братія. На фоні численних привітань, добрих побажань, слів подяки, а часом і захоплення, вирізнявся виступ самого художника, який фактично  коротко виклав своє  бачення художньої творчості, як такої:

– Художник – це вічний пошук кольору і форми, – сказав Анатолій Янєв. – Він шукає, аби одягнути в них  свої враження від навколишнього світу, які він всотує в свою душу повсякчас. Враження від неба, землі, подій, людей, сонця, квітки – від усього. Їх треба одягнути у колір і форму і передати людям. Якщо цього бажання – передати відчуте через зображення, нема, то й художника нема. Можна володіти техніками, стилями, втрапляти у можні тенденції, чи ні, але коли немає прагнення передати власні відчуття  через зображене, говорити про справжню творчість нічого.

Митець висловив те, що багато років говорить своїми картинами.

Світлана Орел

фото: з соцмереж

Поширити:

Залишити коментар:

коментар