Кіровоградщина: засудженим показали фільм про права людини (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ХІІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA завітав до установ виконання покарань управління ДПтС України в Кіровоградській області

До установ виконання покарань управління ДПтС України в Кіровоградській області завітав ХІІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Представником Мандрівного  кінофестивалю  Docudays UA, членом громадської  організації  «Територія успіху» м. Кіровоград Євгеном  Гурницьким, проведено показ серії фільмів про права людини для засуджених.

До програми цьогорічного Мандрівного фестивалю увійшли фільми-переможці ХІІ Міжнародного фестивалю. Під час фестивалю кожен охочий засуджений мав змогу переглянути найкращі фільми США, Канади, Польщі, Німеччини та інших країн. Серед них:  «Скрізь майдан», «Пост Майдан», в яких розповідається про рокові події на майдані, реалізацію прав громадян після подій Революції Гідності або «Цап за голос» – про те, як учні Кенії мали можливість побачити всі основні етапи сучасного виборчого процесу на прикладі виборів учнівського президента школи, та інші стрічки.

«Ми створюємо можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким чином, ми сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності», – зазначив Євген Гурницький.

В рамках заходу було висвітлено питання, які є важливими в сучасному суспільстві. Після перегляду документальних фільмів засуджені мали можливість поділитися своїм враженням про картину і проблему, яку вона підіймає. Кінострічки не залишили байдужим жодного, а деякі «гострі» кадри фільмів лише примножили переживання та захоплення результатами проведеної роботи, побаченої на екрані.

Прес-служба, управління ДПтС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар