Бібліотека для юнацтва запрошує кіровоградців на тиждень інтелектуального дозвілля

З 14  по 20 грудня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи:

14 грудня о 15.00 бібліотекарі відділу сприяння технічній творчості молоді запрошують на розважально-пізнавальну програму «Спритний кухар». На гостей чекають цікаві конкурси і вікторини, а також цікава інформація про кулінарні традиції країн світу.

14 грудня у відділі популяризації книги відкриється книжкова виставка «Життя кожної людини – це ціла епоха» (за сторінками книги Євгена Луняка «Минувшина України в романтичних історях»). Книга видана до 20-ї річниці незалежності України. Автор є кандидатом історичних наук, тому дійовими особами є реальні історичні постаті у контексті епох, в які вони жили, а основні акценти розставлені на стосунках героїв із протилежною статтю. Не дивно, що і присвята є промовистою: «Як чоловік присвячую цей твір жінці».

14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відзначається він щорічно  у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Скільки б не минуло років від того трагічного дня, нові покоління мають зберегти пам’ять про незламність людини перед лицем смерті. З цієї нагоди в бібліотеці будуть проведені наступні заходи:

15 грудня о 14.30 відбудеться зустріч із учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС Михайлом Мохонько та Павлом Трапезніковим.

Михайло Михайлович Мохонько, голова міської ветеранської організації Союз Чорнобиля України та є учасником-ліквідатором аварії на ЧАЕС у 1986 році .

Павло Олександрович Трапезніков, оператор на 1-4 блоках ЧАЕС з 1979 по 1986 роки, брав участь в ліквідації в перші години аварії.

16 грудня о 14.00 працівники відділу популяризації книги запрошують на інформаційний калейдоскоп «Чорнобиль – незакінчена історія».

16 грудня три століття тому народився геніальний композитор, піаніст та диригент Людвіг ван Бетховен. До цієї події у відділі мистецтв збуде оформлена книжкова виставка «Багатогранний талант Людвіга ван Бетховена» (до 245-річчя від дня народження видатного композитора). На виставці будуть представлені книги, нотні партитури, статті з журналів та газет присвячені життя та творчості Людвіга ван Бетховена.

16 грудня  о 14.00  відбудеться зустріч-презентація з письменниками – номінантами на здобуття обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка. Премією нагороджуються уродженці Кіровоградщини, або ті, що довгий час працювали на території області. Свого часу лауреатами стали Олександр Жовна, Світлана Барабаш, Світлана Орел, Григорій Клочек та багато інших. Встановлюється премія у трьох номінаціях: художня література, літературознавство, публіцистика та переклад. Учасники зустрінуться з письменниками, які номіновані на здобуття премії за 2015 рік.

З 17 грудня відділ абонементу запрошує переглянути виставку-інсталяцію «Зимовий книгопад». Наближається пора найказковіших свят, тож аби мати цікаву книгу для довгих зимових вечорів чи знайти нові ідеї для святкування пропонуємо завітати до бібліотеки. Книжкова виставка порадує гарними книжками та вразить своїм казковим оформленням.

17 грудня о 16.00 відділ абонементу запрошує на чергове засідання літературного клубу Ліра «Зустріч із чарівним». Захід пройде у формі літературної вечірки з передноворічними настроями. Традиційною стане й творча майстерня де молоді письменники матимуть нагоду поділитися власними літературними здобутками. Чекаємо на усіх бажаючих послухати і поділитися святковою поезією.

18 грудня о 13.45 відділ мистецтв запрошує на етнографічну подорож «Обереги – символи духовності». Від прадавніх часів до сьогодення люди вірили у магічну силу заговорів та оберегів. Спочатку Берегиня та Рожаниця, а потім, із прийняттям християнства, Богородиця оберігали людей від злого ока та недолі. Образи Берегині дійшли до нас у речах повсякденного вжитку, одязі, прикрасах на фронтах будівель тощо. Перевірити свої знання, а також відкрити для себе невідомі сторінки з духовного життя українців давніх та теперішніх можна буде на нашому заході.

20 грудня з 12.00 до 15.00 відбудеться чергове засідання студії творчого настрою «Фарт». Учасникам буде запропонований цікавий майстер-клас на новорічну тематику, на якому вони з користю проведуть час та просто цікаво поспілкуються у колі однодумців.

         Запрошуємо усіх небайдужих кіровоградців долучатися до Всеукраїнської  програми  збору та утилізації пластикових пляшок та кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО. Акція відбувається за ініціативи благодійного фонду «ОВЕС».  Пункт збору кришок з пластикових пляшок знаходиться на першому поверсі бібліотеки.

Триває акція всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійної акції та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

             Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва.

тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;

тел.0669 475 475 Зайцева Наталя – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua  

Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний — субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар