Кіровоградську молодь запрошують на творче дозвілля (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи, які відбудуться З 1 по 6  грудня:

З 1 грудня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Я нікого не копіював…», присвячену 90-ій річниці від дня народження українського хореографа, народного артиста України Анатолія Кривохижі. Почесний громадянин Кіровограда, орденоносець та непересічна особистість – читачам буде цікаво розкрити для себе цю постать. Давайте пишатись нашими земляками!

«Захисти себе сам», під такою назвою у відділі популяризації книги   буде оформлено виставку книжок до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Від 1 грудня відвідувачі бібліотеки зможуть дізнатися історію походження червоної стрічки, як символа боротьби з хворобою, а також нагадати собі та оточуючим про способи захисту від пандемії.

З 2 грудня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «На варті нашої безпеки», присвячену Дню Збройних Сил України. На виставці експонуватиметься література про героїчні, веселі та сумні будні наших захисників.

Бібліотека долучилась до XII Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «DokuDay», у рамках якого буде проведено показ наступних документальних фільмів:
– 1 грудня о 13.00 «Нульовий вплив»;
– 2 грудня об 11.40 та 12.40 «Викладач англійської».

2 грудня у відділі сприяння технічній творчості молоді о 13.40 відбудеться виставка-презентація обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (ОЦНТТУМ). В рамках заходу будуть представлені роботи юнацтва Кіровоградської області та планується здійснення запуску однієї з моделей літака. Запрошуємо юних техніків міста!

4 грудня о 13.45 у рамках лекторію «Молодь і право» працівники відділу популяризації книги запрошують на зустріч з провідним спеціалістом головного управління юстиції в Кіровоградській області Вірою Піскун на тему «Захист від усіх форм насильства  – право кожної дитини». Фахівець розкаже про «Конвенцію ООН про права дитини» та про дії дитини в разі здійснення насильства щодо неї.

4 грудня у відділі мистецтв буде оформлена книжкова викладка «Катерина Білокур доля, намальована пензлем» до дня народження української художниці. Народжена у бідній родині села Полтавської губернії, Катерина Білокур пройшла шлях від малюнків вугликами потайки від родичів до визнання та відомості. Пікассо сказав про художницю так: «Якби у нас був художник такого рівня, ми би примусили весь світ говорити про нього». Відвідувачі виставки зможуть дізнатися про цікави факти з життя та творчості відомої художниці.

6 грудня о 14.30 відбудуться тверезі посиденьки «З жартами по життю». Організатори заходу – громадська організація «Пробудження Україна» та кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва. В рамках заходу: музичні виступи від Рама Вішес, лідера гурту «Проти течії» та Маші Моренко; жарти від команди КВК «Наивность» та знайомство з діяльністю ГО «Пробудження Україна».

Запрошуємо усіх небайдужих кіровоградців долучатися до Всеукраїнської  програми  збору та утилізації пластикових пляшок та кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО. Акція відбувається за ініціативи благодійного фонду «ОВЕС».  Пункт збору кришок з пластикових пляшок знаходиться на першому поверсі бібліотеки.

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва спільно з обласним штабом по роботі з ВПО при Кіровоградській ОДА та ГО ТІМО «Відкриті двері» продовжує благодійну акцію зі збору теплих речей для родин ВПО та учасників АТО, що мешкають в Кіровоградській області. Ми збираємо: шкарпетки; рукавиці; верхній одяг; теплу білизну; светри; шарфи; шапки; взуття. Пункт прийому – сектор соціокультурної діяльності. Подаруйте своє тепло тим, хто його потребує!

Триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійної акції та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва
тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;
0669457664 Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.
Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua
Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний — субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар