У Кіровограді відзначили кращі бібліотечні інновації області (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

25-26 листопада 2015 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського відбулася найважливіша подія року для професіоналів бібліотечної справи – науково-практична конференція «Соціальна відповідальність бібліотек в умовах сучасних викликів. Стратегічний орієнтир діяльності» і обласний Ярмарок соціальних інновацій.

На конференції зібралися фахівці з різних районів області. Під час пленарного засідання були розглянуті питання нових тенденцій у розвитку бібліотечних технологій, розвиток партнерського співробітництва бібліотек з іншими установами та організаціями, комерційними структурами, взаємовідносини з органами місцевого самоврядування, що в свою чергу сприяє розширенню асортименту бібліотечних послуг, поліпшенню якості інформаційно-бібліотечної діяльності, становленню бібліотеки як соціально-культурного інституту. Організаторами заходу виступають: департамент культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА, КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського». 26 листопада відбувся Обласнрний ярмарок соціальних інноваці під назвою «Формування громадянської позиції, національної свідомості, культури і духовності», під час якого були відзначені кращі бібліотечні ініціативи.

Отже, переможцями Ярмарку стали наступні учасники.
І місце отримала Вікторія Трегуб, провідний бібліотекар Єлисаветградківської селищної бібліотеки Олександрівського району, за ініціативу «Бібліодесант «Під вітрилами надії – єдина Україна»» – проведення мистецьких заходів і майстер-класів для місцевої громади під девізом – наш пошук і творчість, тобі, Україно!

ІІ місце отримала Новгородківська централізована бібліотечна система (директор – Валентина Григір) за патріотичний бібліопроект «З Україною – в серці!». Серед проведених за проектом заходів – акція «Бібліотека йде в люди», інтерактивний бібліомайданчик, присвячений історії українського козацтва», подорож «Козацькими шляхами з козацькими стравами», молодіжний бібліомарафон «За мир, за єдність, за міцну неподільну державу», патріотичні флеш-моби та ін.

ІІІ місце належить Анжелі Зіненко – бібліотекарю Березівської бібліотеки –філії Олександрійської районної централізованої бібліотечної системи за цикл втілених ідей у с. Березівка Олександрійського району: «Інформуємо. Радимо. Пропонуємо», «Територія відпочинку для березівчан» – створення багатофункціонального майданчика для відпочинку селян, «Територія підтримки життя» – допомога психологічному розвантаженню тимчасово переселених осіб та їх адаптації в місцеве середовище.

Приз глядацьких симпатій дістався Тетяні Барановій, завідуючій Марфівською сільською бібліотекою Долинського району, за створений при бібліотеці етно-центр української культури – народознавчої кімнати, де проходять майстер-класи, посиденьки, народознавчі години, презентації робіт народних умільців, фольклорні свята марфівців.

Отримали нагороди автори проекту «Завадівка – краплиночка на карті» Кіровоградської бібліотеки-філії №10 (які створили групу за інтересами в соцмережах, досліджують старі будівлі мікрорайону, організували виставку унікальних документів і фотографій місцевих родин). А також Казавчинська сільська бібліотека-філія Гайворонського району (за активну участь та співорганізацію патріотичного заходу «Казавчин-фест») – вони отримали відзнаки від голови обласної профспілки працівників культури Зої Кадук.

Отже, таким чином, науково-практична конференція «Соціальна відповідальність бібліотек в умовах сучасних викликів. Стратегічний орієнтир діяльності»  і обласний Ярмарок соціальних інновацій представили кращого досвіду соціального партнерства  та соціальної відповідальності, сприяли  запровадженню кращих практик у бібліотечну справу регіону і підвищенню кваліфікації бібліотечних працівників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар