У Кіровограді дітей вчили малювати клякси (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», у рамках «Творчої майстерні» був проведений майстер-клас з кляксографії  «Фантазери»

Останніми роками все більшої популярності набирають нетрадиційні техніки малювання. Кіровоградській обласний художній музей, крокуючи у ногу з часом, вирішив підштовхнути до творчої діяльності найменших своїх відвідувачів – дошкільнят, проводячи майстер-класи з різноманітних художніх технік. Цього тижня відбувся майстер-клас для вихованців дошкільного навчального закладу (ясла – садок) № 67 «Дельфін» комбінованого типу з кляксографії.

Кляксографія – це чудовий спосіб весело, цікаво і корисно провести свій час, проекспериментувати з фарбами, розвинути фантазію дитини. Виконуючи малюнки у цій техніці у дитини розвивається творче мислення, адже наносячи і роздуваючи трубочкою клякси неможливо дізнатися, що вийде вкінці. Якщо ж додати трохи фантазії до процесу творення малюнка, дитина побачить обриси предметів і навіть тварин, що потім слід підсилити за допомогою пензля. На майстер-класі діти бачили у своїх кляксах домашніх тваринок, рибок, букети з квітами і навіть друзів і батьків. Процес створення картин проходив у веселій та творчій атмосфері.

Яскраві та емоційні твори, що робили дітки, передавали внутрішній стан маленьких художників і дарували чудовий настрій оточуючим.

Богдан Мороз – художник І категорії відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар