Як у Кіровоградському художньому музеї День дитини відзначали (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями, у приміщенні відділу обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», в рамках роботи «Творчої майстерні», до Всесвітнього дня дитини було проведено майстер-клас по виготовленню новорічних іграшок з солоного тіста для вихованців дитячого садочку №67 «Дельфін».

Завітавши до обласного художнього музею, вихованці дитячого садочку ознайомились з експозиційним комплексом «Декоративно-ужиткове мистецтво», виставкою керамічних робіт родини Фірсових «Застиглі образи осені» та приєднались до акції «Україна ЄДИНА».

Після екскурсії малеча долучилася до виготовлення виробів з солоного тіста. Це чудове заняття для дітей покликане не лише виконувати пізнавальну функцію, але й направлене на фізичний розвиток, завдяки ліпленню покращується моторика рук. Напередодні новорічних свят діти виготовляли іграшки, які дуже гарно виглядають на ялинці.

Ліплення фігурок з солоного тіста приносить задоволення не тільки дітям, але й дорослим. Гарні, зроблені своїми руками вироби – чудові сувеніри. Потрібно додати трохи фантазії і звичайні сердечка, зірочки та ялинки заясніють новими кольорами і прикрашатимуть новорічне дерево.

Кожен маленький відвідувач, на згадку про перебування у музеї, отримав дарунки, створені власноруч. За традицією всі дошкільнята взяли участь і в музейній фотосесії.

Довідка

20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. Офіційно це свято з’явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення сприятливих умов для їх життя.

Дане свято також відзначається в день, коли Організація Об’єднаних Націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар