Наукова бібліотека запрошує на цікаве і розумне дозвілля (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського  запрошує на заходи, які відбудуться 23 – 26 листопада  2015 року.

23 – 27 листопада о 15.00 у відділі мистецтв відбуться покази фільмів в рамках програми   XII Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, окрім конкурсних стрічок, будуть представлені фільми-лауреати світових кінофестивалів. Кожен показ фільму супроводжуватимуть тематичні дискусії та обговорення з правозахисниками, діячами культури і мистецтв, усіх учасників перегляду для того, щоб перегляд фільму спонукав аналізувати порушену в ньому проблему та шукати оптимальні шляхи її вирішення на локальному й державному рівнях.

24 листопадао 14.00  у відділі обслуговування користувачів в рамках місячника по боротьбі з туберкульозом та СНІДОМ  (спільно з товариством Червоного Хреста) відбудеться зустріч студентів місцевих ВНЗ  з лікарями – фахівцями.

24 листопада о 17:00 у відділі обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться творча зустріч з український письменником, політичним діячем та «батьком українського бестселера» Василем Шклярем. Філософічність, іронія, інтелектуальна та мовна граційність забезпечують романам автора статус яскравого, самобутнього явища у сучасній літературі. Василь Миколайович пише про сучасних воїнів АТО, які тримають у своїх дужих руках молоде українське сонце, глибоко відчувають коріння рідної землі, тісний зв’язок зі своїми прабатьками, і тому чорне сонце ніколи  не спалить їх душі. В  героях творів читачі легко  упізнають тих, хто живе поруч із нами, хто бореться і перемагає, навіть ціною власного життяТому, що його  книги про наш дух… Окрім «Чорного сонця» під час зустрічі можна буде придбати інші книги Василя Шкляра: нове перевидання роману “Чорний Ворон” (50 грн.), “Маруся” (45 грн), по кілька примірників буде за такою ж ціною “Елементал”, “Ключ”, “Кров кажана”, “Тінь сови”, “Ностальгія”.

Запрошуємо на зустріч з відомим письменником Василем Шкляром користувачів бібліотеки, студентів, учнів, інтелігенцію міста – всіх небайдужих до утвердження української нації.

24 листопада в Інтернет – Центі  з 17:00 до 18:00 відбудеться вебінар на тему “Децентралізація та заклади культури”. Пропонуємо Вашій увазі унікальну можливість долучитися до обговорення важливих питань: Як реформа децентралізації та місцевого самоврядування вплине на галузь культури? Які виклики стоять перед закладами культури на місцях? Як проводили подібну реформу в Польщі та які уроки заклади культури винесли після 10 років функціонування в децентралізованих громадах? Як заклади культури можуть знайти своє місце у реформаторській діяльності та окреслити шляхи подальшого розвитку?

25 листопада о 14.30 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас Оксани Андрієнко «В’яжемо іграшку». Виготовлення іграшки на ручному в’язальному станку (на лумі -knitting loom) набуває все більшої популярності. В’язальниця незряча, тому наосліп, майстерно створює полотно для виготовлення іграшки. Захід підготовлено в рамках проекту «Підвищення доступності закладів культури і дозвілля для людей з функціональними обмеженнями», підтриманого ГО Центр “Соціальна Дія”. Кількість учасників – обмежена.

25 – 26 листопада  відбудеться найважливіша подія року для професіоналів бібліотечної справи – науково-практична конференція «Соціальна відповідальність бібліотек в умовах сучасних викликів.Стратегічний орієнтир діяльності».

Конференція орієнтована на бібліотечних фахівців і користувачів, які пов’язані ідеєю створення комфортного бібліотечного простору, адже сучасна бібліотека – центр життя громади. Організаторами заходу виступають: департамент культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА, КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського». В обласній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського зберуться близько 100 фахівців з різних районів області України. Планується розглянути питання нових тенденцій у розвитку бібліотечних технологій, розвитку соціального партнерства бібліотек з неурядовими організаціями та творчими спілками.

Крім цього, частиною програми є Ярмарок інновацій бібліотек Кіровоградщини, під час якого будуть відзначені кращі бібліотечні ініціативи, спрямовані на покращення доступу громадян до інформації.

Духовні заповіді прийдешнім поколінням відомий всьому світові Кобзар дав у своїй багатогранній творчості – віршах, прозових творах, живописних полотнах, щоденникових записах. Та найбільш знаковий у цьому сенсі його славнозвісний вірш “Заповіт”. Цій поезії нині виповнюється 170 літ.

Як звучить ця поезія мовою оригіналу, а також англійською, німецькою, польською, французькою, гагаузькою, азербайджанською та багатьма іншими мовами світу (до речі – перекладена вона майже на 200 мов) почують гості 26 листопада о 14.30 у відділі обслуговування користувачів (ІІІ поверх). Серед читців – маститі й молоді таланти, освітяни, студентська й учнівська молодь.

На зустріч запрошуємо всіх, кому дороге й близьке ім’я нашого Шевченка.

Запрошуємо, щодня, крім вихідних, о 17.00, на безкоштовний клуб розмовної англійської мови. Бажаєте вільно спілкуватися англійською – приходьте до бібліотеки.

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту “Безкоштовні курси української мови”. Заняття проходять щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.00.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар