Про хворих принцес, чупакабру і мрії. У Кіровоград завітали дитячі письменники (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
????????????????????????????????????

Вчора, 18 листопада, у рамках національного проекту «Україна читає дітям» у Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Г.Шевченка відбулася зустрічі з відомими сучасними письменниками – Іваном Андрусяком, Олегом Чаклуном та Олександром Дерманським.

Автори представили маленьким гостям бібліотеки все літературне багатство видавництва «Фонтан казок», яке, як сказав Олег Чаклун, фонтанує казками.

Олег Чаклун – письменник, який творить дива. Цього року він створив для дітей чарівну книгу «Мрія. Dream. Мечта», написану трьома мовами – українською, російською і англійською. Книга на прикладі романтичної історії про хлопчика і блакитного птаха вчить діток мріяти і втілювати свої мрії у життя. Ефект від прочитання такої поетичної, душевної казки підсилюють дивовижні ілюстрації, виконані художницею Юлією Пилипчатіною. Більше того, у книзі навіть є творчі завдання, які розвивають фантазію маленьких читачів, допомагають усвідомити, сформулювати свою мрію і повірити в її реальність. До речі, нещодавно «Мрію» представили на масштабній літературній виставці у Франкфурт-на-Майні, а ще вона ввійшла до бібліотеки ЮНЕСКО, куди збирають лише найкращі зразки світової літератури.

Від ліричних мрій письменники перейшли до веселощів і щирого сміху. Сяючі посмішки і лункий сміх  заповнили бібліотеку, щойно перед дітлахами з’явився  Іван Андрусяк. Харизматична посмішка, сяючі очі і розкуйовджені кучері у поєднанні з чималою «талією» робили письменника схожим на Діда Мороза, лише молодого, поголеного і ще без сивини. Його дзвінкий смішок розкочувався залом, відбиваючись у маленьких дитячих серцях веселим і голосистим відлунням. Вірші про носорога і Чупакабру, солодкі сади і песиків на деревах викликали бурі оплесків і радісні бісики в світлих дитячих очах.

Добряче насміявшись, маленькі читачі перейшли до навчання. Уроки принцесознавства їм давав письменник Олександр Дерманський. Автор зачитав 7 ознак справжньої принцеси, після чого всі разом (слухачі і письменники) спробували віднайти принцес серед присутніх. Розповів він і про важку долю сучасних драконів: «Колись принцес було багато і в драконів проблем з ними не було – прилетіли, проковтнули і далі полетіли. А тепер…». А ще він розповів, чому не можна їсти принцес в короні, з нежитем чи свинячим грипом – можна подерти піднебіння, зламати зуби і заразитися.

На останок дітям презентували такі літературні новинки, як «Антистрес» для дітей, «Бигимоти і медмеді», «Квартирія», «Зайчикове Різдво». Заряджені позитивними емоціями, діти залюбки розкуповували книжки, брали афтографи, фотографувалися з улюбленими письменниками і закидали їх сотнями питань, які надихали авторів на написання нових шедеврів дитячої літератури.

Світлана Томашевська, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар