Емоції через край: відбувся звітний концерт кіровоградських музикантів (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва кращі колективи Кіровограда, переможці регіональних, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів виконавської майстерності влаштували  святково-звітний концерт. І це була не просто почергова презентація творчих номерів на сцені обласної філармонії, а справжня феєрія мистецтва, яка накрила з головою кожного глядача.

Першим свій творчий звіт представив духовий оркестр Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю. С. Мейтуса «Сурми Єлисавета», під керівництвом диригента  Богдана Максименко. Оркестр виконав власні версії як відомих хітів (наприклад, «Bésame mucho» Консуэли Веласкес Торрес), так і народних пісень (гуцульська коломийка «Ой кувала зозуленька»). Богдан Максименко – не просто майстер своєї справи, а й людина закохана у музику.

Жартівлива народна пісня «Гандзя», у виконанні ансамблю народних інструментів «Музики» Кіровоградської музичної школи № 1 ім. Г. Нейгауза та солістки Галини Сокержицької викликала у всіх присутніх у залі добрі усмішки.

Наступний номер «Посиденьки» від ансамблю акордеоністів «Мозаїка» Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю. С. Мейтуса,  став зразком майстерної творчості юних музикантів.

Фольклорний ансамбль «Дивоцвіт» Кіровоградської музичної школи №3 зачарував прекрасним виконанням народних пісень.

Ансамбль гітаристів Кіровоградської школи мистецтв під керівництвом Андрія Царенка показав справжній майстер-клас злагодженої виконавської майстерності.

Юні музиканти з ансамблю струнно-смичкових інструментів «Дивосвіт» Кіровоградської музичної школи № 1 ім. Г. Нейгауза продемонстрували глядачам дивовижний номер.

П’єсу у стилі фламенко майстерно зіграло тріо викладачів Кіровоградської музичної школи № 1 ім. Г. Нейгауза.

Зразковий хор «Елегія» Кіровоградської музичної школи №3 під керівництвом концертмейстера Жанни Задорожної представив глядачам чудове виконання народних українських пісень.

Ансамбль молодших класів Кіровоградської музичної школи №4 з номером «Мир вам, люди» не залишив байдужими жодного глядача.

Хореографічну мініатюру продемонстрував єдиний хореографічний ансамбль на звітному концерті – «Посмішка» Кіровоградської школи мистецтв і зірвав шквал оплесків.

Ансамбль бандуристок «Мальвочки» (керівник Ірина Прокопова) зіграв прекрасну композицію – «Посвята рідній мові».

Учениця Кіровоградської музичної школи №3,  солістка Наталія Моргунова, захопила усіх присутніх у залі своєю потужним голосом і непересічною харизмою.

Мелодійним та запальним став виступ вокальної групи Масляниківського Будинку культури (керівник Людмила Василькіна).

Зведений хор Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю. С. Мейтуса, не залишив байдужими жодного глядача, за що й були нагороджені гучними оплесками.

Останнім номером концерту став виступ міського професійного духового оркестру під керівництвом Григорія Шорсткого та соліста Ігора Кодеми. Емоційність виконання і силою звуку привели публіку у  справжній захват.

Вокaльні й інструментальні ансамблі, оркестри, хори, солісти – концертнa прогрaмa булa побудована таким чином, щоб познайомити  глядачів з усім розмаїттям музичних інструментів, грі на яких можна навчитися у музичних школах Кіровограда.

Звітний концерт творчих колективів подарував кіровоградцям не тільки зустріч із талановитими музикантами та вокалістами, а й впевненість у тому, що культура нашого міста процвітає, а духовність і мистецтво єднають представників різних поколінь.

Більше фото тут

Білоконь Катерина, Перша електронна

Поширити:

Залишити коментар:

коментар