Кіровоградці заспівали українську поезію (ФОТО)

Учора, 29 жовтня, на факультеті філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка відбувся «Вечір співаної поезії».

У межах творчого «післяпарника» у виконанні гурту «Приходьте завтра»-Дар’ї Волкової та Катерини Несен, пролунали пісні на слова Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Богдана Лепкого, Василя Симоненка, Василя Стуса, Миколи Вінграновського, Павла Тичини, Андрія Любки, кіровоградських поетів (Олі Алєксєєнко, Артема Луценка, Кирила Поліщука).

Захід відвідало близько 30 людей, яким небайдужі українське слово та українська пісня: студенти, викладачі і просто кіровоградці зацікавлені міні-концертом. «В аудиторії була тепла і сонячна атмосфера. Люди підспівували. Це взагалі дуже круто, коли ти можеш не тільки прочитати поезію, але й почути її пісенну версію», – говорить солістка гурту «Приходьте завтра», Оля Алєксєєнко.

За словами організатора вечора Кирила Полішука, метою заходу стала популяризація творчості українських і, зокрема, кіровоградських поетів: «Наш гурт «Приходьте завтра» часто виконує пісні в основі яких лежить поезія українських авторів. Тому було вирішено зібрати їх в одну програму», – зазначає автор і виконавець.

Пісні зaворожували своєю неймовірною мелодійністю, глибокими текстами, і усвідомленням того, що їх творці, виконавці і присутні у аудиторії люди – єдина співуча українська нація.

Артем Луценко, відвідувач заходу, говорить, що поезія таких непересічних митців, як Вінграновський, Симоненко, Ліна Костенко набуває якісно нового звучання, коли стає піснею: «Студенти факультету філології і журналістики – мої друзі і колеги, сьогодні це майстерно і душевно продемонстрували» – ділиться враженнями юнак.

Усі виконавці були нагороджені вдячними оплесками і пообіцяли надалі проводити подібні заходи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар