Завтра у Кіровограді відбудеться мистецький вечір українського режисера (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

26 жовтня о 13.00 в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться мистецький вечір «Іван Казнадій: талант режисера, серце патріота» присвячений українському режисеру, заслуженому діячу мистецтв Івану Васильовичу Казнадію.

Завдяки своєму таланту театрального режисера та серцю патріота, Іван Казнадій зробив великий внесок у розвиток й збереження української театральної культури, підіймаючи тим самим, попри усі незгоди, українську національну гордість та свідомість.

Першими кроками режисерської кар’єри Івана Казнадія були постановкив Кіровоградському театрі ім. М. Кропивницького вистав «Люська» та  «Ой не ходи Грицю, та й на вечорниці» в 1955 році. У 1962 роцірежисер за запрошенням від’їздить до міста Дніпропетровська, але, вже у 1968 році він повернувся до Кіровоградського театру ім М. Кропивницького, де колись робив свої перші режисерські кроки.

ІванКазнадій, як громадський діяч,одним з перших виступив перед керівництвом міста Кіровограда з ініціативою щодо реставрації приміщення театру й повернення йому його історичного вигляду.

Митець помер 26 травня 2006 року і похований на Далекосхідному цвинтарі у м. Кіровограді.

До уваги глядачів буде представлена фото-виставкаприсвячена життю та творчим надбанням Івана Казнадія та аудіозаписи голосу геніального режисера з фондів Кіровоградського міського літературно-меморіального музею І. К. Карпенка-Карого.Також спогадами про видатного українського режисера поділяться актори Кіровоградського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького – Лідія Кравцова, Валентина Литвиненко, Галина Романюк, Вікторія Майстренко, Олексій Дорошев та Володимир Шурапов.

Вхід вільний.

Додаткову інформацію Ви можете отримати в Кіровоградській обласній  бібліотеці для юнацтва за адресою:

м. Кіровоград, вул. Декабристів 6/15

0676464740 Таратута Наталія Сергіївна

0662266503 Харченко Олександра Григорівна

Поширити:

Залишити коментар:

коментар