Художній музей запрошує кіровоградців (анонс)

У середу, 21 жовтня, о 16.00 відбудеться звіт – презентація за підсумками участі у роботі IV Всеукраїнського музейного фестивалю, який відбувався з 15 по 19 вересня 2015 року на базі Дніпропетровського історичного музею імені Дмитра Яворницького та наукової конференції «Музейна педагогіка – проблеми, сьогодення, перспективи», що проходила 29 вересня 2015 року          у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику. Проводить Олена Степанок – зав. відділом науково – просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею. Вхід вільний!

У четвер, 22 жовтня, об 11.00 у відділі музеюкартинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» в рамках роботи «Творчої майстерні» буде проведено майстер-клас по малюванню пейзажу. Проводить: Богдан Мороз – художник  І категорії відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського  «Світ і Вітчизна»

У четвер, 22 жовтня, о 14.00 відбудеться відкриття виставки юної художниці Марічки Хмари «Барвинки веселкового світу»

У п’ятницю, 23 жовтня, о 15.00 відбудеться круглий стіл та презентація за підсумками участі у стажуванні працівників музеїв та інших закладів культури, присвяченого 150 –річчю з дня народження митрополита Андрея Шептицького: «Митрополит Андрей Шептицький (1865-1944) в пам’ятках історії та культури», тематичному семінарі програми підвищення кваліфікації наукових співробітників музеїв України «Стан, проблеми та перспектива розвитку музеїв України», які проводив Львівський музей історії релігії, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Інститут післядипломної освіти з 22 по 26 вересня 2015 року у Львові.

Проводить Олена Степанок – зав. відділом науково – просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею. Вхід вільний!

У суботу, 24 жовтня,  о 15.00 буде проведено творчий вечір Олександра Ломовського «З Висоцьким по життю».

24 жовтня о 15.00 буде проведено програму для дітей та батьків «Залиш дитинку на годинку» (мистецькі цікавинки: майстер-класи, ігри, перегляд мультиплікаційних фільмів та ін.).

Даний захід діє в музеї і на постійній основі та на замовлення батьків

Кіровоградський обласний художній музей запрошує кіровоградців та гостей міста переглянути наступні стаціонарні експозиції:

– «Сакральне мистецтво»;

– «Західноєвропейське та російське мистецтво XVIII – початку   ХХ ст.»,

– експозиційний комплекс декоративно-ужиткового мистецтва;

– виставку голограм «Археологічні скарби України»;

– експозиційний проекткартину Войцеха Коссака (1856-1942) «Кривава неділя  у Петербурзі 9 січня  1905 року»;

– відділ музею – картинну галерею Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».

Крім постійної експозиції можна побачити:

Експозицію «Герої не вмирають!», приурочену світлій пам’яті Віктора Голого (1981-2014);

Виставку художніх творів «Малій батьківщині присвячується…», присвячену пам’яті видатних художників-земляків Івана Похитонова                 (1850-1923) та Петра Оссовського (1925-2015) за підсумками проведення пленерів у Добровеличківському, Новоукраїнському та Маловисківському районах;

Виставку творів до Дня художника;

Виставку художніх творів «Захисники України під Покровом Божої Матері» до відзначення Дня захисника України, Дня Українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці

В музеї діє поличка «Єлисаветградського книговиру «Буккросінгу».

Вартість вхідного квитка в музей:

для дошкільнят – 3 грн., для школярів та студентів – 4 грн., для пенсіонерів – 5 грн., для дорослих – 8 грн.

Музей відкрито для відвідування:
Пн. – Чт.: з 9.00 до 18.00;

Пт. – Сб.: з 9.00 до 17.00;

неділя – вихідний (працюємо за індивідуальними замовленнями).

Адреса музею: м. Кіровоград, вул. В.Перспективна (колишня К.Маркса), 60. 
Телефони для довідок: (0522) 24-98-37, 22-36-98

Поширити:

Залишити коментар:

коментар