Кіровоградців запрошують на тиждень читання (АНОНС)

З 19 по 25 жовтня кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи:

З 19 жовтня у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Мозаїка душі митця: Б. Олійник», присвячену  80-річчю від дня народження відомого поета, літературознавця та політика. На виставці буде представлено літературу  про життєвий і творчій шлях поета, збірки й окремі публікації віршів Бориса Олійника, твори присвячені рідному краю та багато іншого.

З 19 жовтня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Модна письменниця Лада Лузіна», присвячену 40-річчю від дня народження письменниці. За книжкам Лади Лузіної знято багато фільмів, вона сучасна, успішна жінка-загадка. Усіх, хто ще не знайомий з її творчістю, радо запрошуємо до перегляду виставки.

19 жовтня о 13.30 працівники відділу популяризації книги проведуть історичний екскурс «Шляхами звитяги: подвиг заради майбутнього», під час якого розкажуть про мужність і патріотизм захисників України, подвиги, які вони роблять заради держави та зміцнення єдності Українського народу.

З 20 жовтня у відділі сприяння технічній творчості молоді буде оформлено книжкову виставку «Українська марка «Богдан», присвячену Дню автомобіліста і дорожника.  Автобусний завод «Богдан» – дочірнє підприємство ПАТ “Черкаський автобус”, що спеціалізується на виробництві автобусів малого класу для перевезення пасажирів і спеціальних автобусів народно-господарського призначення.  Різноманітні статті з журналів та газет розкажуть про історію виникнення автобусу «Богдан».

21 жовтня о 14.00 працівники відділу інформаційно-бібліографічних послуг та краєзнавства проведуть бібліотечний урок «Різні види та типи бібліографічних посібників». Бібліографічний посібник  — це перелік бібліографічних записів, відомостей про книгу або статтю з газети, журналу, збірника, упорядкованих та об’єднаних по визначеному принципу. Під час заходу бібліографи про бібліографічні посібники їх види та особливості методів.

21 жовтня о 18. 00 стартує новий сезон улюбленого бібліопроекту «Креативна середа». Цього разу запрошуємо на акустичний концерт фіналістів та дипломантів XIV-го Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута» 2015 р., що відбувся у м. Маріуполь. Окрім цього концерту та спілкування з талановитими музикантами на вас чекає книжкова виставка «Музичний феєрверк», бібліокінозал та комп’ютерні розваги. Гарантуємо гарні емоції та позитивний настрій! Вхід безкоштовний!.

22 жовтня о 17.00 відбудеться чергове засідання літературного клубу «Ліра». Цього вечора любителі поетичного жанру познайомляться з творчістю  Антоніни Царук.  Поетеса пише вірші, з яких постає своєрідний культ родини, сім`ї, в якій панують любов, злагода, ніжність. Поезія Антоніни Царук, як українська гарна пісня, — традиційна, не зіркова. Запрошуємо усіх поціновувачів поезії познайомитись з творчістю письменниці.

З 22 жовтня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку  «Культура циганського народу». До вашої уваги  література про самобутню культуру найзагадковішого народу Європи, їх традиції та звичаї.

25 жовтня о 12.00 відбудеться майстер-клас «Декупаж – чари власноруч». Учасники майстер-класу дізнаються про цікаву техніку декупаж та спробують створити оригінальні поробки в цій техніці. До участі запрошуються родини внутрішньо переміщених осіб та мешканців міста. Захід відбувається в рамках проекту «Спільні дії – єдина громада», що реалізують ініціативна група «Dumka» та громадська організація ТІМО «Відкриті двері».

Запрошуємо усіх небайдужих кіровоградців долучатися до Всеукраїнської  програми  збору та утилізації пластикових пляшок та кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО. Акція відбувається за ініціативи благодійного фонду «ОВЕС».  Пункт збору кришок з пластикових пляшок знаходиться на першому поверсі бібліотеки.

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва спільно з обласним штабом по роботі з ВПО при Кіровоградській ОДА розпочинає благодійну акцію зі збору теплих речей для родин ВПО та учасників АТО, що мешкають в Кіровоградській області. Ми збираємо: шкарпетки; рукавиці; верхній одяг; теплу білизну; светри; шарфи; шапки; взуття. Пункт прийому – сектор соціокультурної діяльності. Подаруйте своє тепло тим, хто його потребує!

Триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійної акції та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва:

тел. (095) 471-27-67 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;

тел.: (066) 945-76-64 Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua  

Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний — субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар