Народу України подарували понад 500 унікальних творів мистецтва

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Колекція, яка налічує більше 500 творів мистецтва, тепер належить народу України. Валерія Вірська, вдова колекціонера Ігоря Диченка, яка стала спадкоємицею мистецького надбання, передала його в дар Україні.

Унікальна колекція зберігатиметься в «Мистецькому Арсеналі» і стане частиною його музейних фондів – передає Культпростір.

Серед творів мистецтва є картини Казимира Малевича, Сальвадора Далі, Олександра Богомазова, Віктора Пальмова, Миколи Бойчука. Відтепер ці роботи є частиною Музейного фонду України.

Валерія Вірська зазначила, що передаючи колекцію Україні, вона виконувала бажання свого чоловіка Ігоря Диченка, який хотів, аби ці твори зберігалися та експонувалися в «Мистецькому Арсеналі».

«Пишаюся Вами, пишаюся вашим внеском і щедрим подарунком народові України. Впевнений, що, споглядаючи ці прекрасні твори, виросте не одне покоління українців. Вони справді матимуть доступ до безцінних робіт і зможуть сформуватися під їхнім впливом», ‒ виголосив під час урочистої церемонії Президент України Петро Порошенко.

Валерію Вірську нагородили Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня в Адміністрації Президента.

Ігор Диченко був мистецтвознавцем, художником та колекціонером. Організовував численні виставки та мистецькі акції, а також заснував Міжнародний благодійний фонд.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар