Кіровоградські рятувальники відкрили 6 станцій у науковій бібліотеці (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
????????????????????????????????????

До Дня захисника України колектив обласної бібліотеки ім.Д.Чижевського та Управління ДСНС України у Кіровоградській області влаштували для дітей захоплюючий квест «Єдність – запорука перемоги».

«Мета нашого заходу – навчити дітей правилам поведінки у різних небезпечних ситуаціях і нагадати ці правила дорослим, – розповідає керівник прес служби ДСНС Вікторія Крохмалюк. – У наші непрості часи це дуже необхідно й актуально».

Спільними силами рятувальників і бібліотекарів захід підготували приблизно за місяць. Основою його став інформаційний квест,  у якому за перемогу змагались дві команди, до складу яких увійшли родини працівників Управління ДСНС. Квест включав у себе подорож 6-ма «станціями»: кожна презентувала певну галузь діяльності рятувальників.

На першій, «Привітальній», станції, команди придумували собі назви. Внаслідок обговорення у змаганнях брали участь команди «Зірка» з девізом «Тому що ми яскраві!» і «Рятувальники», девізом яких став оптимістичний вираз «Ми помагайлики – гарні рятувальники».

Друга станція мала назву «Загадкова». Учасники команд гуртом відгадували загадки у яких були зашифровані надзвичайні ситуації, а рятувальник-координатор підказував, що необхідно робити у тій чи іншій ситуації.

На третій станції («Перша допомога») команди мали виконати завдання від фельдшера ДСНС.

Координатор четвертої, «Пошукової», станції розповів учасникам команд про сучасні вибухонебезпечні предмети, які потім гравці мали знайти у «небезпечній ділянці» природно-географічного відділу бібліотеки.

Метою завдання «Рятувальної» п’ятої станції, було із зав’язаними очима знайти якомога більше предметів. Ця вправа мала навчити дітей якомога швидше орієнтуватись у надзвичайних ситуаціях.

Кінцева станція «Спритний рятувальник» здивувала учасників: їх завданням було якомога швидше пройти дистанцію, втримавши при цьому повітряну кульку у склянці.

Усі учасники квесту отримали подарунки від Управління ДСНС України у Кіровоградській області і побажання стати справжніми свідомими громадянами України : «Я сподіваюсь, що сьогоднішня наша зустріч навчить вас цінувати своє життя і життя тих, хто вас оточує» – підсумувала Вікторія Крохмалюк.

До  програми заходу також увійшли благодійні майстер-класи з виготовлення патріотичних сувенірів, виставка виробів від майстринь декоративно-ужиткового мистецтва (творче об’єднання «Єлисаветградський узвіз»).  Також під час зустрічі проводився збір теплих речей, книг, пряжі (кіровоградські майстрині у подальшому сплетуть з них шкарпетки) для воїнів АТО.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар