Що цікавого чекає на гостей бібліотеки ім.Чижевського (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.Чижевського  запрошує на масові заходи, які відбудуться 12 – 18 жовтня  2015 року:

14 жовтня в Україні вперше на державному рівні відзначається День захисника Вітчизни.  Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського  щиро вітає зі святом, яке увібрало в себе багаті і славні ратні традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії. Повідомляємо, що 14 жовтня – вихідний, 13 жовтня бібліотека працює з 10.00 до 18.00.

12 і 15 жовтня в Інтернет-центрі продовжується проведення навчальних тренінгів «Медійна освіта для літніх людей як складова освіти протягом всього життя». Бібліотека пропонує людям літнього віку навчитися роботі з новітніми технологіями: опанувати текстові редактори, мережу Інтернет, програми миттєвого обміну повідомленнями – скайп. За довідками звертайтеся в Інтернет-центр обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.

12 жовтня о 14.00 у відділі краєзнавства в рамках Краєзнавчих студій відбудеться презентація проекту «Єлисаветград. Історія православних храмів». Даний проект – це серія нарисів, пов`язаних з історією православних церков Єлисаветграда. Модель історичних нарисів виконана на основі послідовного розміщення архівних матеріалів та історичних документів різних авторів. Перший нарис – “Єлисаветградська Грецька церква в старовинних фотографіях”. Видання вирізняється насиченістю унікальних фотографій, зроблених в різні періоди існування Грецької церкви. Документи з історії заснування Єлисаветградської Грецької церкви, надані Пивоваром А.В., опубліковані вперше. У виданні використані матеріали з фондів КОКМ, ДАКО, ОУНБ ім.Д.І.Чижевського, приватних архівів Ю.Тютюшкіна, О.Мануйлова, О.Жинжирова. Видання цікаве людям будь-якого віку. Автор проекту – фотореставратор Василь Боднарчук. Запрошуємо краєзнавців, співробітників архівів, музеїв, студентів та всіх бажаючих на засідання жовтневих краєзнавчих студій.

13 жовтня о 13.00 у відділі мистецтв бібліотеки ім.Д.Чижевського відбудеться відкриття виставки «Кіровоградміськбудпроект & Кіровоградагропроект. Архітектура. Містобудування. Дизайн». Ювілейна виставка представить  проекти реконструкцій та новобудов, сакральних,  цивільних, адміністративних споруд, пам’ятників та  рекреаційних зон. Робота фахівців цієї галузі часто залишається поза увагою громадськості, недостатньо висвітлена засобами масової інформації. Експонована виставка висвітлює роботу проектних інститутів Кіровоградщини, запрошуючи відвідувачів до обговорення та дискусій.

Тож напередодні, 13 жовтня о 15.00 відбудеться загальноміська акція до Дня захисника Вітчизни спільно з обласним Управлінням державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). В рамках акції  «Єдність – запорука перемоги» передбачено родинні квести, майстер-класи з виготовлення патріотичних сувенірів, збір літератури «Бібліотека українського воїна». Про деталі акції шукайте повідомлення в соцмережах.

Також запрошуємо переглянути книжкові виставки «Де козак, там і слава» (відділ абонемента), «Степ та воля – козацька доля», «Збережемо пам’ять про подвиг» (відділ обслуговування користувачів).

Протягом тижня у відділах бібліотеки працюють художні виставки, виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва, книжкова виставка “Європа в портретах та досягненнях. Латвія” (відділ обслуговування користувачів). Запрошуємо на перегляд.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар