У Кіровограді показали українські стежки польського генія Кароля Шимановського (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 3 вересня, у Кіровограді показали прем’єру кінофільму до Дня народження геніального композитора Кароля Шимановського – “Українські стежки польського генія”.

“Фільм складний, бо було складним життя Кароля Шимановського”, – зазначила під час прем’єри автор фільму Марія Ларченко і зауважила, що музика фільму на 99,9% складається із композиців видатного поляка.

Окрім Марії, над фільмом працювали: режисер Зоя Богдашова та оператор Геннадій Зорін. Голос за кадром належить артистці театру Інні Дорошенко. Основним консультантом фільму є Олександр Полячок. Це людина, яка знає все про життя і творчість музиканта. Творча група переконує, що якщо сказати Олександру два слова “Кароль Шимановський”, то він дві доби говоритиме не зупиняючись. Окрім того, головний консультант фільму знявся і у кількох кадрах разом зі свої джаз-бенком “Млиночок”.

Сам Кароль Шимановський перед глядачем постає у двох ролях. Маленького хлопчика Катота (так Кароля називала родина) зіграв Тимофій Канарян. А роль дорослого музиканта виконав заслужений артист України Олександр Ярошенко.

Увесь фільм – це зміна старих світлин із колекції родини Шимановських та кадрів, відзнятих на вулицях сучасного Кіровограда. Наше місто і досі називають “зимова резиденція Шимановських”. Хоч родина жила на Знам’янщині, але саме сюди часто приїздила в холодну пору року.

Кароль Шимановський не залишив по собі потомства. Автори фільму зауважують, що навмисно не розповіли про причину того у своїй стрічці, адже вирішили залишити для глядача інтригу і зацікавити його як біографією видатного поляка, так і творчістю музиканта.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар