У Кропивницькому витратили 500 тис. грн на паспортизацію пам’яток культурної спадщини

У Кропивницькому нараховується 650 об’єктів, які належать до нерухомих пам’яток культурної спадщини міста. На їх інвентаризацію та паспортизацію з міського бюджету минулого року було витрачено 500 тисяч гривень.

Як повідомили Першій електронній газеті у відділі з охорони культурної спадщини, інвентаризація передбачала піший обхід усіх об’єктів, їх фотофіксацію та звірку колишніх і фактичних адрес, форми власності, власників, балансоутримувачів та користувачів об’єктів культурної спадщини.

На реалізацію Програми паспортизації в 2018 році було передбачено бюджетні кошти у розмірі 500 тисяч гривень, з них 400 тисяч гривень – на виготовлення облікової документації, – зазначив начальник управління містобудування та архітектури Вадим Мездрін. – Облікових документів виготовлено на 19 об’єктів культурної спадщини, зокрема, на пам’ятку містобудування національного значення “Земляні укріплення Єлисаветинської фортеці”.

Міським бюджетом на 2019 рік у Програмі передбачено кошти в розмірі 1 млн. 780 тис. грн, з них на виготовлення облікової документації – 400 тис. грн.

Читайте також: Кропивничан опитують, які дерева потрібно висадити в місті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар