Письменник Володимир Панченко: “Українська література має бути класною”

Днями в обласній юнацькій бібліотеці імені Євгена Маланюка відбулася творча зустріч із українським літературним критиком, письменником, доктором філологічних наук Володимиром Панченком.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Тема нашої зустрічі має звучати так: “Він скучив”! – пожартував Панченко з кропивницькою публікою, яка теж чекала на приїзд літератора.

0ff4c372d05a417b5e22a9b0f09c0ff9.jpg

Під час зустрічі письменник поділився своїми творчими здобутками, розповів історію творення нової праці “Повість про Миколу Зерова”, яка побачила світ в листопаді 2018 року, та подарував кілька примірників своїх книг бібліотекам Кропивницького.

Митець пояснив, чому він зосередив увагу саме на постаті Миколи Зерова:

“Українська література має бути класною! А Микола Зеров, безумовно, ключова постать у нашій культурі. У повісті він виступає в першу чергу як феномен, а не як особистість. Він дійсно унікальна людина – інтелектуал з чарами особистості. І в 1930-х роках в часи вічного конфлікту “сірого та яскравого”, Микола залишався “яскравим”, в той час коли “сірі” мали цілковиту владу в радянському світі”.

Згадав Панченко і про свою давню ініціативу зведення в Кропивницькому пам’ятника Юрію Яновському навпроти кінотеатру “Портал” на вулиці Соборній.

 “Ця справа рухається. На даний момент завершується підготовчий етап до зведення пам’ятника: зібрано підписи громади, а ідея узгоджена з місцевою владою. Навіть макет вже готовий”, – повідомив письменник.

Під кінець зустрічі літератор анонсував перевидання своїх книг:  друге видання “Сонячного годинника” поповниться 6 новими розділами, а в “Літературному ландшафті України” буде презентують 100 кращих творів української літератури.

1a4057d69e8059cb79f4d333e9191023.jpg

6e127fc3ce34dcb66329a5f4f18dfab6.jpg


Поширити:

Залишити коментар:

коментар