На ШЕ.FEST вперше приїдуть театрали з Кропивницького

© ЛітАкцент

Щорічний фестиваль Тараса Шевченка ШЕ.FEST відбудеться 18-19 серпня у селі Моринці на Черкащині. Цього року на фестиваль вперше приїдуть актори академічного українського музично-драматичного театр ім. М. Л. Кропивницького із виставою за п’єсою “Назар Стодоля”.

Про це йдеться на сторінці ШЕ.FEST у Instagram, повідомляє Перша електронна газета.

“Мусимо нагадати, що “Назар Стодоля” – це єдина повноцінна п’єса Тараса Григоровича, яка дійшла до нашого часу! ???????????? І цю п’єсу поставив чудовий Кропивницький театр, який везе її на #Шефест2018 в повному звучанні, з оркестром та усіма дійовими особами ????????????”, – пишуть організатори. – Романтична балада Шевченка, на відміну від більшості його творів, не має протестного характеру.

Щедрий різдвяний стіл, вечорниці, кобзарська творчість, Запорізька Січ, реєстрове козацтво – це елементи, які втілюють ідею раю Тараса Шевченка на Землі.

Розроблено всі головні етнографічно-побутові обряди, які супроводжували життя в Україні гетьманської доби ХVII століття. Не пропустіть”!

Як у минулому році делегація з Кропивницького відвідала “Ше.Fest”, читайте у нашому матеріалі.

36480138_797793240608375_386182181988335616_n

Для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть декілька локацій, пише “Укрінформ“. Із головної музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів. Також у програмі п’ятого ШЕ.FEST – екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок, виставка народних майстрів та художників. Кожен бажаючий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись у наметовому містечку поблизу Моринців.

Лозунг цьогорічного фестивалю – “Талант бути вільним”, адже, вважають організатори, Шевченко, незважаючи на непросту життєву історію, мав унікальний дар – бути вільним. В основі фестивалю – цитата Тараса Шевченка: “І возвеличимо на диво і розум наш, і наш язик…”.

Ідея фестивалю – оновлення і популяризація постаті поета, Шевченко завжди має бути модним і актуальним, так само, як і його творчість.

ШЕ.FEST – це фестиваль, де кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, бунтаря, а й неформала своєї епохи і водночас – надзвичайного генія.

Перший ШЕ.FEST відбувся 16-17 серпня 2014 року в селі Моринці з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка. Захід був підтриманий Міністерством культури України. Відтоді він проходить щороку за сприяння Моринської сільської ради, Черкаської обласної державної адміністрації та Міністерства молоді та спорту України.


Злата Нянько для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар