Для кропивницьких школярів влаштують пішохідний історичний квест

© Олександра Сухенко

Завтра, 25 травня, о 13:00 стартує перший пішохідний пізнавальний розважально-просвітницький квест для школярів на знання архітектурної спадщини Кропивницького “Подорож вулицями старого міста”.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

За інформацією керівника управління містобудування та архітектури Вадима Мездріна, місцем проведення квесту обрано пішохідну частину вулиці Дворцової у квартальній забудові та між вулицями Кавалерійською і Миколи Садовського. Метою квесту є ознайомлення школярів з пам’ятками нерухомої культурної спадщини історичного ареалу міста Кропивницького та однією з найстаріших вулиць міста – Дворцовою, на якій зосереджена велика кількість історичних будівель та знакових місць.

“Нещодавно в управлінні містобудування та архітектури було створено відділ з охорони культурної спадщини, була затверджена відповідна програма паспортизації об’єктів містобудування. Коли ми розпочали цю роботу, нас здивував той факт, що багато мешканців Кропивницького не володіють інформацією щодо пам’яток архітектури, їх історії, – зазначив Вадим Мездрін. – Саме тому виникла ідея популяризація історії пам’яток архітектури серед населення, а розпочати вирішили саме зі школярів”.

За словами начальника управління містобудування та архітектури, квестом передбачено ознайомлення, вивчення та поширення інформації з історії розвитку міста, його історико-культурного спадку, довідатися більше про відомих українських діячів.

У переддень проведення квесту у міській раді відбудеться ознайомча зустріч учасників, на якій дітям буде роздано підбірки світлин та історичних довідок про вулиці та об’єкти, де відбуватиметься гра.

“Стартує квест з бібліотеки для юнацтва ім. Євгена Маланюка, де працівники бібліотеки проведуть коротку оглядову екскурсію будівлею, що є також цікавою пам’яткою архітектури, – повідомила начальник відділу з охорони культурної спадщини Надія Лісняк. – Ведучі квесту поділяють його учасників на дві команди, роздадуть завдання та виведуть на вулицю Дворцову для проведення змагань, які складаються із завдань і підказок та оцінюються ведучими квесту по мірі їх виконання учасниками”.

За словами Надії Лісняк, для проходження квесту учасники мають відповідати на питання та проявити всю свою уважність та кмітливість, повинні орієнтуватись на місцевості за розданими картами та інформацією, що вони отримали з історичних довідок.

Підсумки квесту будуть підведені на Театральній площі шляхом підрахунку набраних командами балів.

Фото Вадима Мездріна та Надії Лісняк – kr-rada.gov.ua.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар