Агенція “Хмарочос” на Весняному книговирі у Кропивницькому (ПРОГРАМА)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Арт-дегустація © Агенція сталого розвитку "Хмарочос"

Агенція сталого розвитку «Хмарочос» долучається до цьогорічного Книжкового фестивалю «Весняний книговир» з програмою освітніх та мистецьких подій, які покликані залучити до фестивального дійства якомога більше поціновувачів художнього слова та книжкового мистецтва.

Події різнотематичні та різноформатні, орієнтовані на різні цільові аудиторії: як для дітей, так і для дорослих. Їхня мета – привернути увагу до книг та читання, запропонувати формати змістовного дозвілля та поширювати культуру міських фестивальних активностей, які посилюватимуть бренд культурного міста.

Ключовий хештег-слоган цієї програми #БоКультурнеМісто.

Події відбуватимуться як на відкритому просторі, так і у кав’ярнях нашого міста.

Зокрема, заплановано масові вуличні заходи. «Арт-дегустація. Вечір поезії, музики та кіно ПРО…» – вулична мистецька подія, в якій зійдуться стихії слова, музики та кіно. Тема – кохання. На наше запрошення на цей захід долучається вокально-інструментальний ансамбль «Місто доріг» із Богданівки Знам’янського району. На вечорі відбудеться нагородження лауреатів Літературного конкурсу «Хмарочос».

Арт-пікнік «Лапа добра» – це чотиригодинний розважально-просвітницький захід для дітей в Ковалівському парку. Тут працюватимуть тематичні локації з різноманітними локаціями та розвагами. Його особливість в благодійному змісті, адже всі охочі зможуть допомогти підопічним тваринкам Громадської організації «Бім».

«Ми орієнтувалися на кращі фестивально-книжкові практики. Плануючи заходи, враховували смаки та можливі інтереси містян. Взяли на себе сміливість запропонувати панельні дискусії про складні теми (як-от: «Вечір переосмислень «Про Схід/жінок мовою літератури та кіно»). Прагнемо поширювати  культуру міських фестивальних активностей, але всі наші ініціативи є низовими і волонтерськими. Тут немає спонсорів, але є підтримка партнерських організацій, зокрема Факультет філології та журналістики ЦДПУ ім. В. Винниченка, Мистецька формація «Типовий поет», Електронний журнал “шTOPOR”, Frame Studio Kropyvnytskyi. Це щире бажання багатьох небайдужих жителів міста, які долучилися до цієї програми, бути частинкою Книжкового фестивалю, бути мистецькою частинкою змін у місті», – розповіла Першій електронній координаторка Ірина Ткаченко.

Книжковий Meetup з Альоною Олійник

Книжковий Meetup – формат невимушеного спілкування з максимальною користю та натхненням. У рамках Книжкового фестивалю “Весняний книговир” Агенція сталого розвитку “Хмарочос” запрошує на ексклюзивну зустріч з Альона Олійник, дизайнеркою “Видавництва Старого Лева”. Будемо говорити про те, як народжуються книжкові ідеї та про їхнє втілення в життя, дізнаємося про свіжі новини від видавництва, а також про те, як просувати книги в добу диджиталізації.

Коли: 4 травня, 13.00-14.15

Де: DVA Coffee, літня тераса

Вхід вільний.

Арт-дегустація. Вечір поезії, музики, кіно ПРО…

Нехай це буде інтригою “про що” мовою поезії, музики, кіно. Запрошуємо в особливу атмосферу арт-дегустації сенсами і смаками, звуками і словами, образами і доторками. Травневий вечір буде теплим, легким, грайливим, багатогранним і поліфонічним. Звуки, фарби, емоції. Метафори, творчі експерименти, символи.

Коли4 травня, 18.00-21.00

Де: Університетська площа ЦДПУ ім.В.Винниченка

Artpіcniс «Лапа добра»

Координаторка заходу – Ірина Лозова

Art-pіcniс «Лапа добра» відбуватиметься у Ковалівському парку, на Літньому майданчику біля сцени 5 травня з 11.00 до 15.00.

Art-pіcniс «Лапа добра» – це тематичні локації для родинного дозвілля та читання. Фестивальне містечко житиме активним і насиченим життям, де можна буде знайти собі розвагу та цікаве заняття за смаком.

Ми створюємо тематичне фестивальне містечко, яке буде цікавим для дітей та дорослих. Локації працюють одночасно. Працюватимуть тематичні локації, фотозони, аніматори, майстер-класи – діти зможуть принести фото свого улюбленця для вуличної фотосушки, візьмуть участь у фотофлешмобах, послухають казки та історії про тварин від патрульних, розмалюють імбирний пряник у вигляді книги, візьмуть участь в конкурсах, отримають багато корисних розвагах, пов’язаних з книгами та читанням.

Захід має благодійну мету. Всі бажаючі зможуть долучитися до збору коштів на придбання життєво необхідних ліків для тварин, які знаходяться під опікою Громадської організації «БІМ» м. Кропивницький.

Коли: 5 травня з 11.00 до 15.00

Де: Ковалівський парк

Про схід/жінок мовою літератури та кіно. Вечір переосмислень

Про схід/жінок мовою літератури та кіно – тематична зустріч на непросту тему.

Панельна дискусія за участю жінок-письменниць, правозахисниць, медіаактивісток з Кропивницького, розгляд видавничих, медійних, мистецьких кейсів та перегляд фільму в рамках Фестивалю «Docudays».

Коли: 5 травня, 17.00-18.30

Де: DVA Coffee, літня тераса

Вхід вільний.

Захід відбувається в рамках Книжкового фестивалю “Весняний книговир”.

Організатор Агенція сталого розвитку “Хмарочос” в рамках проекту “Я-Медіа”.

Bar camp. Місто як текст

Bar camp. Місто як текст – урбаністичний комунікаційний майданчик у форматі бар-кемпу.

У програмі – тематичні презентації-обговорення кейсів, панельні дискусії, обмін досвідом, розробка цікавих ідей для оприявлення міста через ізопроекти.

Коли: 6 травня, 11.00-12.30

Де: Gogol espresso bar, вул. Гоголя 91/46, Kirovohrad, 25009

Вхід вільний.

Захід відбувається в рамках Книжкового фестивалю “Весняний книговир”.

Організатор Агенція сталого розвитку “Хмарочос” та Урбаністична платформа «Мости до міста. Кропивницький».

Майстерня мультимедійних історій

Майстерня мультимедійних історій – практикум для тих, хто бажає навчитися створювати мультимедійні історії за допомогою платформи Tilda.

Коли: 6 травня, 15.00-16.30

Де: Ресторація "The Boss"

Попередня реєстрація через запис в Ірина Ткаченко.

Вхід вільний.

Захід відбувається в рамках Книжкового фестивалю “Весняний книговир”.

Організатор Агенція сталого розвитку “Хмарочос” в рамках проекту “Я-Медіа” за підтримки “Фундації прав людини” та Фонда ім.Роберта Боша.

Світлина від Агенція сталого розвитку "Хмарочос".

Поширити:

Залишити коментар:

коментар