У театрі презентували “Кицю з Кропивницького”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 3 квітня, у театрі корифеїв презентували Кицю з Кропивницького, яка починалася як героїня дитячої книжки поезій. Але зараз це персонаж, який живе своїм життям – вона навіть має свій акаунт у Facebook.

“На Кіровоградщині і нашому місті, зокрема, не так часто виходять дитячі книги, а тим паче вірші для дітей. Але для мене, як для автора, ця книжка особлива, оскільки ця Киця з Кропивницького була повністю створена у Кропивницькому. Це наше видавництво, наша художниця Катя Кравцова, з якою ми дуже довго вибирали, як буде виглядати киця”, – розповіла Першій електронній кропивницька поетеса Олена Горобець.

Завдяки тому, що Киця з Кропивницького давно зійшла зі сторінок книжки, презентацію готували у максимально інтерактивному форматі, де була присутня і сама героїня. Тут і фотозони, і розмальовки, й забавки з Кицею, читання, танці, пісні – організатори підготували територію, де дітки змогли не тільки послухати вірші, а погратися і навіть побешкетувати.

“Сьогодні Киця з Кропивницького це персонаж, який живе своїм життям. Вона є у вигляді м’якої іграшки і навіть має свій акаунт у Facebook. Мені здається в неї є потенціал стати своєрідним символом міста і використовуватися для брендування. Мені здається, що вона людям подобається – ця киця така симпатична. А живе вона по вулиці Вокзальній”, – з посмішкою розповідає про свою героїню авторка дитячої книжки Олена Горобець.

“Киця з Кропивницького” писалася для дошкільного і молодшого шкільного віку. Її тираж 1000 примірників. Вартість – 65 гривень. Ті, хто не встиг придбати книгу на презентації – зможе купити її на ярмарку “Весняного книговиру” чи в магазині “Професіонал” (видавництва “Імекс”).

DSC_0212

DSC_0232

DSC_0267

DSC_0300

DSC_0311

DSC_0316

DSC_0320

DSC_0334

DSC_0350

DSC_0355

DSC_0369

DSC_0376

DSC_0383

DSC_0392

Поширити:

Залишити коментар:

коментар