У Кропивницькому відбувся “School media fest”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Минулого тижня у ЦДПУ ім. В. Винниченка традиційно відбувся “School media fest – 2018”, де підбили підсумки щорічного конкурсу “Шкільна журналістика”, а для номінантів та фіналістів провели ряд тренінгів.

Щороку конкурс проводить кафедра журналістики, видавничої справи та редагування філологічного факультету. Традиційно переможців визначали у кількох номінаціях : «Майбутній журналіст», «Фотожурналіст», «Тележурналіст», «Лонгрід», «Рецензія/Відеорецензія на книгу». За словами завідувачки кафедрою Наталі Фенько, цьогорічний конкурс особливий тим, що збільшився віковий спектр учасників – від 3 до 11 класів.

“Окрім того, були більш виважені роботи, ніж завжди. Відчувається, що медіаосвіта в школі розвивається. Учні розуміють, що таке “жанр”. Тут були і репортажі, і інтерв’ю, і замітки і щось на зразок журналістського розслідування. Вони вже розуміють поняття журналістики – ведеться в школах робота, і це відчувається”, – розповіла Першій електронній Наталя Фенько.

Близько півсотні учасників з’їхалося у Кропивницький, де організатори приготували ряд тренінгів. Представники медіа-сфери розповідали про особливості роботи у різних напрямках – від фотографії, радіо та телебачення – до ключових основ журналістики.

Один із тренінгів разом із інста-блогеркою Олександрою Сухенко проводила редакторка Першої електронної газети Ольга Ткаченко. Дівчата розповіли, що якість фотографії – не є запорукою успішного кадру. У світлині обов’язково має бути атмосфера та емоція.

Переможцями конкурсу стали учасники різних шкіл не тільки Кіровоградської області. Наприклад, друге місце у номінації “Фотожурналістика” виборола третьокласниця з Кривого Рогу Поліна Руденко. Дівчинка, не зважаючи на свій юний вік, має уже більше півсотні сертифікатів із різних фотоконкурсів. Тож колекція школярки поповнилася ще одним експонатом – призовим місцем із Кропивницького.

DSC_0966

DSC_0876

DSC_0884

DSC_0890

DSC_0900

DSC_0905

DSC_0907

DSC_0909

DSC_0951

DSC_0963

DSC_0968

DSC_0980

DSC_0998

DSC_1001

DSC_1024

DSC_1049

DSC_1062

DSC_1065

DSC_1077

DSC_1094

DSC_1097

Фото: Лада Тітова

Поширити:

Залишити коментар:

коментар