На героїчних барикадах життя: у Кропивницькому відбудеться вечір-спомин Володимира Караташа

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

27 лютого о 13.00 у бібліотеці для юнацтва ім. Є.Маланюка відбудеться вечір-спомин «На героїчних барикадах життя: Володимир Караташ».

Про це Першій електронній повідомили в адміністрації бібліотеки.

“Запрошуємо вшанувати пам’ять Володимира Караташа й урочисто прийняти його, як дописувача періодичної преси, до лав Національної спілки журналістів України (посмертно)”, – йдеться в повідомленні.

Володимир Караташ – щирий патріот України і політичний в’язень сталінського режиму. Незламний воїн і повстанець УПА. Великий вчитель. Сумлінний журналіст і письменник. Активний громадський діяч і волонтер АТО.

Наш земляк (з Голованівського району) все своє життя присвятив служінню українському народу й плеканню національної ідеї. Кожен прожитий день (з ранньої юності і до самої смерті) був для нього справжньою боротьбою – проти німецьких завойовників, радянських окупантів і, врешті-решт, російських загарбників. За своїх 92 роки Володимир Михайлович заслужив і державні нагороди, і народну вдячність, любов односельців і повагу ворогів. Його називали Героєм України, хоч до офіційного вручення “Героя” він так і не дожив.

Нагадаємо, 5 листопада, зупинилося серце одного із учасників легендарного Кенгірського повстання, чи не найбільшого за всі роки існування ГУЛАГу, члена Організації українських націоналістів з 1943 року Володимира Караташа.

2014 року у Кропивницькому відбулася презентація другого видання книги Володимира Караташа до 60-річчя Кенгірського повстання “На барикадах Кенгіру”.

Нещодавно у Кропивницькому відбулася зустріч із людиною-легендою – учасником найбільшого в історії сталінських концтаборів повстання, колишнім політв’язнем Володимиром Караташем. До нашого міста пан Володимир приїхав на запрошення редакції «Нової газети», щоб переглянути стрічку «Червоний», яка вперше в українському кінематографі торкнулася теми українців у таборах ГУЛАГу.

Учасники заходу:

 – Інна Тільнова – редактор «Нової газети»;

– Григорій Клочек – доктор філологічних наук, професор ЦДПУ ім. В. Винниченка;

– Світлана Орел – відомий журналіст, письменниця, публіцист;

– Олександр Ратушняк – викладач ЦДПУ ім. В. Винниченка, голова Кіровоградського обласного товариства «Просвіта»;

– Петро Мельник – голова обласної організації НСЖУ.

90 років боротьби Володимира Караташа: від УПА і Кенгіру до Майдану (ФОТО)

За докладною інформацією звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є.Маланюка:

тел. 0958396134 Ткаченко Світлана Євгенівна – завідувач відділу абонементу

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний - субота.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар