Книгу “Іду на мир” презентували в Новоукраїнці

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У п’ятницю, 9 лютого, кропивничанка Ольга Кирилюк презентувала свою першу книгу “Іду на мир” у Новоукраїнці.

Кілька сотень людей прийшли у актову залу місцевої школи, аби послухати презентацію книги “Іду на мир” кропивницької авторки Ольги Кирилюк, повідомляє Перша електронна.

“Це найбільш обговорювана книга у Кропивницькому зараз, – сказав під час привітального слова координатор зустрічі, кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко, – І в Новоукраїнській громаді презентація відбувається раніше, ніж у Кропивницькому. Це книга про два світи – світ під час війни і світ той, який нібито поза війною”.

DSC_0127

Авторка роману Ольга Кирилюк розповіла, що у підготовці книги їй допомагав її студент, уродженець Новоукраїнщини – військовий на ім’я Богдан. Під час презентації кропивничанка покликала його батьків і подякувала їм за виховання сина – справжнього чоловіка і відважного воїна.

DSC_0197

Перед презентацією Ольга Кирилюк показала короткий відеоролик, який вона зі студентами готувала ще у 2014 році. За її словами, цей відеоролик показує ту саму межу, яка зробила поділ свідомості на “до” початку війни і “після”.

“Це межа, яка пройшла по нашій країні. Яка з’являється, коли приходить війна. Адже кожен із нас відчув ту межу: коли життя було поділене на “до” і “після”. Я пам’ятаю той момент, коли війна прийшла до мене – що вона не тільки в телевізорі, вона не “десь там”, а ось тут поруч”.

DSC_0178

За словами авторки, “Іду на мир” – це справжні фрагменти війни, пропущені через неї саму. Це історії, які розповідали їй її студенти, що служили в АТО. Але всі ці розповіді наскрізною ниткою переплітаються зі справжніми людськими почуттями. За словами авторки Ольги Кирилюк, гасло її книги це вислів: “Я не хочу вибивати, я хочу любові”.

Варто відзначити, уже невдовзі презентація відбудеться і в Кропивницькому – анонси зустрічі з авторкою читайте на Першій електронній згодом.

DSC_0189

DSC_0133

DSC_0134

DSC_0140

DSC_0141

DSC_0147

DSC_0150

DSC_0158

DSC_0163

DSC_0165

DSC_0170

DSC_0172

DSC_0183

DSC_0187

DSC_0131

DSC_0201

DSC_0191

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар