Лауреатів цьогорічної літературної премії імені Євгена Маланюка нагородили “Степовими орлами”

© kr-admin.gov.ua

2 лютого – у день народження нашого земляка, визначного поета і літературознавця, культуролога, автора мистецьких есе та історичних розвідок Євгена Маланюка, у Кропивницькому відзначили лауреатів обласної літературної премії, яка носить його ім’я.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Це творча відзнака, якою нагороджуються літератори Кіровоградщини за високохудожні твори (у жанрах поезії, прози, драматургії, літературознавства, перекладу), спрямовані на утвердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини українського народу, державотворення та демократизацію суспільства. Загалом, на початок 2017-го року премією імені Євгена Маланюка відзначено 40 літераторів нашого краю.

Нинішнього року, за підсумками конкурсного відбору робіт, поданих номінантами на здобуття премії у 2017-му році, журі визначило переможцями у номінації «Поезія» (в тому числі драматичні твори і переклади) Артема Луценка – за збірку поезій «Півкроки», у номінації «Літературознавство та публіцистика» Антоніну Гурбанську – за книгу «Слово – людина – світ: студії з літературознавства, культурології та соціальних комунікацій».

Диплом про присвоєння звання лауреата, відповідний нагрудний знак, почесну відзнаку обласної влади – скульптуру «Степовий орел» та грошову частину премії новим володарям обласної літературної премії вручили перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та заступник голови обласної ради Ігор Степура.

Сергій Коваленко привітав Артема Луценка та Антоніну Гурбанську з отриманням ними високого звання та побажав їм творчого натхнення, реалізації творчих задумів і подальших здобутків на літературній ниві.

До привітань майстрів літературного слова приєдналися директор видавництва «Імекс-ЛТД» Тамара Саміляк та доктор філологічних наук, професор, проректор Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Сергій Михида.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар