Як у Кропивницькому відзначатимуть День Соборності України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Ілюстрація

Урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України – покладання квітів до пам’ятника Богдану Хмельницькому та мітинг громадськості за участю керівництва області та міста відбудуться у Кропивницькому 22 січня. Початок урочистостей – о 10 годині ранку на площі Богдана Хмельницького, збір учасників — о 9:50.

Інформує Перша електронна з посиланням на прес-службу міськради.

“Міська рада міста Кропивницького запрошує представників громадськості, релігійних громад та студентської молоді, активістів місцевих осередків політичних партій, представників виконавчих органів міської ради та районних у місті рад, а також гостей міста взяти участь у заході, присвяченому 100-літньому ювілею проголошення незалежності України IV Універсалом Української Центральної Ради, яке відбулося 22 січня 1918 року, та 99-річчю прийняття Акту Злуки між Українською Народною Республікою та Західно-Українською Народною Республікою, який було ухвалено роком пізніше на Софійській площі у Києві 22 січня 1919 року”, – йдеться у повідомленні.

Протягом дня громадські активісти покладуть квіти до пам’ятників та пам’ятних дощок українським державотворцям та діячам культури, учасникам Революції Гідності та АТО, а саме: Володимиру Винниченку, В’ячеславу Чорноволу, Тарасу Шевченку, Марку Кропивницькому, Віктору Чміленку, пам’ятного знака зі світлинами Героїв Небесної Сотні (площа Героїв Майдану), пам’ятного знака зі світлинами загиблих учасників АТО (парк Ковалівський) у місті Кропивницькому.

У цей день у храмах міста будуть проведені молитовні заходи за єдність України, на будівлях адміністративних установ, підприємств, організацій міста буде піднято Державний Прапор України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар