Жінка на мільйон: Криворізький театр показав кропивничанам “Веселу вдову”

Оперету, яка дає змогу відпочити та одночасно замислитись над підтекстом, презентував Криворізький академічний міський театр у стінах Кіровоградської обласної філармонії.

Після того, як світ побачив оперетту “Весела Вдова” Ф. Легара, 35-річний композитор знайшов світову славу та отримав безліч нагород і орденів.

“Хоч і зараз написано, але річ геніальна!” – казав про “Веселу вдову” композитор С. Рахманінов.

Це було ще в далекому 1950 році, проте й зараз глядач може насолодитись театральними постановами цієї оперети. Так, у Кропивницькому, “Веселу вдову” презентували актори Криворізького академічного театру в супроводі оркестру.

Тут є все: легка, ненав’язлива композиція, щира гра акторів, колоритні персонажі, енергійні танці, лірична мелодійність та чисте виконання своїх партій акторами-співаки.

DSC_1195

Сюжет “вічний” – це історія кохання, сповненного інтриг та заплутаного шляху до щасливого фіналу. До графства приїзжає молода вдова Ганна Главарі – єдина наслідниця величезного статку, і якщо вона вийде заміж за іноземця – “все пропало”. На цьому тлі й розгортаються подальші події. Але, сам граф Данило не поспішає ставати героєм любовної авантюри в той час, як навколо вдови з’являється все більше збіднілих паризьких аристократів, які зовсім не проти заволодіти її статком у 2 мільйони. Різниця в соціальному статусі Ганни та графа Данила створює масу інтриг. Закохані виявляються в неординарному положенні їх почуттів належить пройти перевірку не тільки часом.

“У тому сенсі спектакль гарний, що в ньому чудова музика, глядач приходить і відпочиває від усіх тих життєвих перепетій, що сьогодні просто “беруть за горло” . У цьому його краса. Краса в ненав’язливому гуморі, ненав’язливості тих речей, що не диктуються нам, а навпаки – дають можливість помислити самим”, – розповідає режисер-постановник Анатолій Терещенко.

DSC_1212

DSC_1213

DSC_1220

DSC_1224

DSC_1228

DSC_1237

DSC_1240

DSC_1247

DSC_1251

Лада Тітова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар